NG Sthlm 1
knasiga ”tummen upp”-symboler och GIF:ar som ser
ut att vara gjorde i Clipart. Bildkvalitén är ofta urusel och det finns inte en tanke på att bilden på maten ska vara estetisk eller på något sätt tilltalande. Jag tror att många äldre har svårt att förstå att det som är framför dem inte alltid förmedlas bara för att man knäpper en bild på det och sedan lägger upp på Facebook. De verkar tro att de kan försätta oss i deras känsloläge bara genom en bild, oavsett hur bra eller dålig den är. Eller så ser de bara dåligt. DET FINNS SPECIELLT en äldre kvinna som jag har en enorm förkärlek till och fascineras av. Varje gång jag ser att hon gjort ett nytt inlägg blir jag otroligt nyfiken. Hennes matlagning gör saker med mig och väcker känslor i mig som ingen annan gjort. Jag har sett henne koka bacon. Jag har sett henne koka pommes frites. Och en gång tipsade hon om ett av hennes ”life hacks” som hon brukar använda sig av när hon lagar spaghetti med köttfärssås. Life hacket går ut på att hon köper färdiga köttbullar som hon mixar i matberedare och sedan steker. Det använder hon istället för köttfärs. Smart va? JAG FÖRSTÅR OCKSÅ att vissa går in i de här grupperna för att trolla och driva med resterande gruppmedlemmar, men jag tycker själv att jag med tiden blivit skicklig på att lära mig vilka som menar allvar och vilka som trollar. De som ofta gör alldeles för överdrivna blandningar och experiment med mat är de som bara är därinne för att driva. Och jag får nog till viss del skylla mig själv för att de här människorna sökt sig till gruppen, jag tror att en del gjort liknande resor som mig efter att jag delat bilder på Twitter. Till alla som går in för att trolla vill jag bara säga en sak: sluta. Innehållet är redan tillräckligt bra och behöver inte era tillskott. JAG HAR HAFT perioder när jag tvingats gå ur de här grupperna för mitt eget bästa. När jag insett att jag hängt därinne för mycket. Och när jag insett att jag delat med mig av för många bilder till Twitter. Men jag återvänder ändå alltid. De har mig i sitt grepp. Och det är på gott och ont. JAG STÖTTAR ABSOLUT inte det som händer i matgrupperna, den matlagning som pågår. Men jag vill verkligen inte att det någonsin ska sluta. 46 NÖJESGUIDEN | NR 9, 2022