NG Sthlm 1
Krog STOCKHOLMS BRÄNNERI ÖPPNAR BAR Nu är det dag
s att avtäcka Brännerian. VÄGG I VÄGG med produktionsverksamheten på Folkungagatan öppnar nu Stockholms Bränneri en egen bar som kommer att hålla öppet tre dagar i veckan. Tanken är att all sprit som serveras i Brännerian kommer att produceras på plats. – Vi kommer att tolka olika drinkars beståndsdelar och själva bygga variationer utifrån egna idéer och lokala ingredienser. Det här är något vi redan gör idag i de produkter vi säljer på flaska och burk, men på Brännerian kommer det att bli fundamentalt, säger Anna Wikner som har grundat bränneriet ihop med sin man Carl. FÖRUTOM DET SUPERLOKALA dryckeskonceptet kommer Brännerian också att erbjuda mat signerad kocken tillika kompisen Joel Åhlin. – Vi är stora beundrare av Joel och hans matlagning, och i och med att vi sedan start haft ett nära samarbete så kändes det naturligt att nu också ta fram Brännerians matkoncept tillsammans, berättar Carl Wikner. BARCHEF PÅ BRÄNNERIAN blir Myles McCarthy och baren som öppnar i september kommer till en början att hålla öppet torsdag till lördag. EN HÖSTSAGA PÅ EDEN Sommarsatsningen byter skrud. ÅRETS STORA SOMMARSATSNING Eden ställer om inför säsongsskiftet och lanserar sin nya meny. Edens höstsaga består av tre olika kapitel som tar dig igenom havet i september, skogen i oktober och hela vägen ner till underjorden i november. HÖSTSAGORNAS SERVERAS SOM en meny om tre eller fem rätter, som består av en variation av kött, fisk och växtbaserade sådana. Samtliga sittningar kan kompletteras med en upplevelse eller en kurs kopplad till månadens tema. UTÖVER DEN LILLA Och stora menyn finns även barsnacks och dryck för den som bara vill droppa förbi. RADISSON SATSAR PÅ NIKKEI Den nya krogen Issei går all in på japansk/peruansk fusion. TRADITIONELLA JAPANSKA RÄTTER och sötma från peruanska ingredienser som majs, potatis, lime och chili. Det är i stora drag vad Nikkeiköket har att erbjuda, och nu satsar Radisson Collection Strand Hotel på exakt detta med sin nya restaurang Issei. – Med färska skaldjur, fräsch lime, doftande chili och andra umamirika råvaror är Nikkei en kulinarisk höjdpunkt som förenar de bästa råvarorna från det peruanska och japanska köket, säger Daniel Kraft som är General Manager på Issei. RESTAURANGEN ERBJUDER EN autentisk Nikkei-meny som med fördel intas i Omakasestil där köksmästaren väljer ut vilka rätter som kommer ut i fyra serveringar. Ceviche har en framträdande plats och är således en signaturrätt hos Issei, där den serveras med dashi och tiger’s milk. Rätterna på menyn kan matchas med sake, vin eller sydamerikansk öl. Maträtterna kompletteras även med en matchande cocktaillista i baren som har jobbat mycket med pisco. Issei har öppet dagligen till 23. 86 NÖJESGUIDEN | NR 9, 2022