Krabbelurer för stora och små Ca 12 st 2 ägg (alt
. 1 dl kikärtsspad) 1,5 dl strösocker 4, 5 dl vetemjöl 2,5 dl mjölk (kan vara sojadryck) 2 tsk bakpulver 1 nypa vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker Matfett att steka i. Vispa ägg och socker först, rör sedan i mjölk, mjöl blandat med bakpulver och vaniljpulver/vaniljsocker. Det går fint att blanda smeten hemma och ta med den ut i en flaska/skål med lock. Stek på stekhäll eller i stekpanna. Servera varma med sylt eller bär, gärna tillsammans med en klick glass. Du kan också välja den klassiska varianten att doppa dem i socker och kanel. Ta med glass i en kall termos till utflykten. Källa: tracelessintiveden.com Somrig sallad med jordgubbar 4 portioner 250 g jordgubbar 150 g babyspenat En halv rödlök 1 dl kalamataoliver 100 g fetaost 3 msk olivolja 1 msk balsamvinäger eller hallonbalsamvinäger Salt och peppar Vispa ihop olja och vinäger. Skär jordgubbarna i skivor och skölj av spenaten. Strimla rödlöken fint. Smula fetaosten och blanda alla ingredienser i en skål. Tillsätt salt och peppar. Källa: ica.se 15