NG Sthlm 1
VÖRT TAR ÖVER BRYGGHUSET I GAMLA STAN Bryggeri Mu
nkbron har blivit Vört Gastrobryggeri. STUREPLANSGRUPPEN ÖPPNAR HOTELL PÅ LIDINGÖ BAKOM NYGAMLA VÖRT står den tidigare krögaren Hans Nyström som tillsammans med hyresvärden Carl af Petersens och stjärnkocken Melker Andersson gör en nysatsning i lokalerna vid Munkbron. PÅ MATMENYN STÅR smörrebröd i modern tappning, och i kranarna finns såväl egenbryggda som andra väl utvalda öl. VÖRT LIGGER PÅ Lilla Nygatan 2 i Gamla Stan. Satsningen är en del av nöjeskoncernens ambition att utöka antalet livsstilshotell. DET ÄR I Balders lokaler i Dalénum på Lidingö som Stureplansgruppen öppnar sitt nya koncept Boo Boo Living. Planerna är till en början att driva Boo Boo Living för long stay. PÅ SIKT KOMMER det emellertid även att innefatta restaurang, takbar, musikstudio och co-working. – Stureplansgruppen har under en längre tid satsat på att utveckla affärsområdet hotell och med detta så etableras även verksamhet på Lidingö. Tidigare operatör har fokuserat på long stays med lägenheter i toppklass. Detta med ytterligare satsning på sociala ytor och service ger fina förutsättningar att attrahera både boende i Stockholm och hitresande, säger Vimal Kovac, VD på Stureplansgruppen. UTÖVER ETT RADBAND av restauranger och nattklubbar driver Stureplansgruppen sedan tidigare bland annat Berns och Bank Hotel. NYSTART FÖR HORNSTULLS BODEGA Öppnar vägg i vägg med Tjoget. DET ÄR SNART dags för Tjogets tioårsjubileum och ända sedan starten har krogen fortsatt sin utveckling. I början av februari är det dags för nästa steg då vinbaren Hornstulls Bodega för första gången får en egen lokal. – Vi har hela tiden sett en utvecklingspotential för Hornstulls Bodega att den ska få växa till en större och egen del. Nu när vi fick möjlighet att flytta över till grannlokalen var det givet, säger Joel Söderbäck, krögare. DEN NYA BODEGAN kommer att drivas av Markus Davidsson som är sommelier på Tjoget sedan sju år tillbaka. Med sig har han Klara Earlingh som tidigare har drivit vinbaren på Urban Deli samt Gustav Hökstrand som är restaurangchef och sommelier på Liebling. HORNSTULLS BODEGA ÖPPNAR i sin nya tappning den 4 februari. MIYAKODORI FÅR EN FAST ADRESS Från popup till fullfjädrad krog. NÄR MIYAKODORI FLYTTADE in i Söderhallarna mitt under brinnande pandemi var det som en tillfällig popup under fem månader. I väntan på att hitta rätt lokal för sin japanska krog har de båda kockarna Max Inazawa och John Forssell arrangerat alltifrån matkurser till catering och just popups. MEN NU VERKAR sökandet vara över, för restauranglokalen på Upplandsgatan 7 är folierad med krogens omisskännliga look and feel, och även såväl Miyakodoris instagramkonto som hemsida ger vidkänna att en öppning är nära förestående. EXAKT VAD DETTA innebär tidsmässigt är i skrivande stund emellertid inte spikat, men förhoppningen är att öppningen ska infalla någon gång innan sommaren. Till sin hjälp har Max och Johan även fått förstärkning av en tredje partner i form av Lars Brennwald som tidigare bland annat har jobbat med Frantzén. 54 NÖJESGUIDEN | NR 1, 2022