Maxikökets Broschyr 3/2023 1
Rocky road med påskskum Ca 20 bitar. Medel. Tid:
Under 45 minuter. 400 g vit choklad 1 1/2 dl salta jordnötter eller cashewnötter 1/2 dl pistagenötter (utan skal) 1 dl torkade tranbär 10 st påskeskum godis 1 lime 1. Bryt chokladen i bitar, lägg den i en skål. Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. 2. Hacka nötterna och tranbären grovt. 3. Klipp godiset i bitar och blanda med nötterna och tranbären. 4. Rör ner blandningen i chokladen (spara lite av nötterna till garnering). 5. Lägg bakplåtspapper i en form storlek ca 18x25 cm. Bred ut smeten. Strö över resten av nötblandningen och riv över limeskalet. Låt stelna i kylskåp. Skär i bitar. Smördegssnurror med ost 4 portioner. Enkel. Tid: Under 30 minuter 2 frysta smördegsplattor (à 100 g) 1 uppvispat ägg ca 1 dl riven lagrad ost flingsalt 1. Tina smördegen. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Skär smördegsarken i ca 1 cm breda strimlor längs med. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. Snurra strimlorna och strö över ost och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de får fin färg.