Maxikökets Broschyr 3/2023 1
Maxiköket tipsar v 18 Svinntips! Får du potatissa
llad över - gör en spansk Korv i tortillabröd med krämig färskpotatissallad Krämig potatissallad: 800 g kokt kall potatis 1/2 citron (rivet skal och färskpressad saft) 2 dl Arla crème fraiche 1 msk grovkornig fransk senap 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 1 förp sockerärtor (à 150 g) 1 förp krasse (à 100 g) 1 förp (à 900 g) Scan tjock grillkorv 4 Old el Paso tortillabröd (medium) 1 1/2 dl Old el Paso Taco sås 4 portioner Medel Tid: Under 30 minuter tortilla, enkelt och gott! Recept finns på ica.se. 1. Potatissallad: Dela potatisen i ca 2 cm stora bitar. Riv yttersta skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda crème fraiche, senap, citronskal, citronsaft, salt och peppar. 2. Skär sockerärtorna i 1-2 cm stora bitar. Blanda potatisen med senapssåsen. Vänd försiktigt ner sockerärtor och krasse. 3. Skär några snitt i korvarna och grilla på medelvärme ca 8 minuter. Grilla tortillabröden ca 30 sekunder per sida. 4. Servera korvarna med tortillabröd, potatissallad och ringla över sås. Recept av Louise Johansson, kock.