Maxikökets Broschyr 3/2023 1
Med smak av påsk Påsktårta cheesecake Botten: 150
g digestivekex 50 g rumstempererat smör Fyllning: skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft) 300 g naturell färskost av cream cheese-typ 2 dl lätt crème fraiche 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 ägg Till garnering: godisägg marsipankycklingar 10 bitar Medel Tid: Över 60 minuter 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Botten: Mixa digestivekexen fint tillsammans med det rumstempererade smöret. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22–23 cm i diameter) med löstagbar kant. Ställ kakformen i kylen. 3. Fyllning: Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet fint. Pressa 1 msk saft. 4. Vispa ihop färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker, ägg, citronskal och citronsaft med en elvisp till en slät smet. 5. Häll smeten i formen och ställ den mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den stannat. 6. Till garnering: Garnera cheesecaken med godispåskägg och marsipankycklingar.