Omtanke 1
RECEPT Lite krydda i tillvaron! På vintern är det
alltid gott med ångande grytor och lite mer kryddstark mat, för att värma våra frusna kroppar och själar. Och det behöver varken ta särskilt mycket tid eller bli dyrt, perfekt för snåla månader! Recepten kommer från arla.se. Halloumistroganoff Antal portioner: 4 200 g halloumi 1 gul lök 1 röd paprika 250 g champinjoner 2 msk Arla Smör-&rapsolja 1 burk röda linser, ca 400 g 1 burk krossade tomater, ca 400 g 2 msk tomatpuré 1 tsk dijonsenap 2 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% 1 krm salt 3 dl ris 250 g sockerärter Gör så här: Skär osten i ca 1 cm tjocka strimlor. Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och champinjoner i skivor och fräs i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Skölj linserna och tillsätt tillsammans med krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap och syrad grädde. Låt koka på svag värme 2-3 min. Fräs osten i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. Vänd ner osten i grytan och smaka av med salt. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Servera till stroganoffen. 60 | www.ssil.se Ingefära och chilikyckling Antal portioner: 4 400 g kycklingbröstfilé 2 dl fullkornsris 1 tsk salt 1 röd paprika 2 salladslökar 1 msk Arla Smör-&rapsolja 2 dl Arla Köket Lätt crème fraiche ingefära&chili Gör så här: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i strimlor och salta. Kärna ur paprikan och hacka den. Finstrimla salladslöken. Bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör ner crème fraiche och låt koka 2-3 min. Strö över paprika och salladslök. Servera med ris.