Nolltretton 1
KROG Horse & Hound kör livemusik på fredagarna un
der våren. Den 1718/3 kör man ett tvådagars firande av S:t Patricks Day med Stinky Pete´s på scenen. Klubb Hitta Hem är en ny hiphopklubb på Platens Bar i samarbete med kulturföreningen Rusty P. Den 18/3 blir det en kväll med Blå, Joel P och annan bra regional rap. Hell Yeah Rock Club har fullt med arrangemang på Palatset under våren. Den 18/3 har de bokat de lokala metalgudarna Axewitch… Yeah! Steve ’n’ Seagulls lirar på Skylten 4/3. Det finska Youtube-fenomenet brukar alltid leverera fartfyllda spelningar. Kitchen Bar & Kök har dragit igång pianobarskvällar. Den 17/2 var det premiär med Jesper Andersson. Michel brinner för medelhavsmaten Text & Foto: Benny Nilsson Han började jobba inom krogbranschen 1982 då han anställdes på den italienska restaurangen Marios som låg på Göran Dyks Gata. Men redan två år senare tog Michel Kotsamboikidis steget att, tillsammans med tre greker till, öppna eget. De öppnade då den klassiska krogen Olympia på Platensgatan 5 som snabbt blev ett väldigt populärt ställe för alla som gillade genuin grekisk mat och den känsla av medelhavet som man tog till Linköping. – Olympia på Platensgatan var en väldigt uppskattad restaurang. Det var en liten gemytlig lokal med plats för cirka 70 gäster, så det var nästan alltid fullt där. Vi hade många stamgäster och ofta hade vi speciella fester med levande musik. Det var liv och rörelse där och jag uppskattar verkligen den resa som jag fick göra med restaurangen, berättar Michel. År 2005 blev han ägare till Trattoria Da Vinci, en italiensk restaurang på Bielkegatan, så under en period drev han både en grekisk och en italiensk restaurang innan han 2018 beslutade sig för att flytta ner Olympia och slå ihop de två restaurangerna på Bielkegatan. Idag driver han en medelhavsinspirerad restaurang som hämtat det bästa från de två köken och som fått det passande namnet Olympia Da Vinci. – Vi vill servera genuina och klassiska medelhavsrätter, främst från det grekiska och italienska köket. Det är vår hemmaplan och det är rätter som vi kan och känner oss trygga med efter alla dessa år. Vi vill att våra gäster ska få en helhetsupplevelse hos oss 32 NOLLTRETTON med god mat, fantastiska drycker tillsammans med en personlig och välkomnande service. Varför ska jag besöka Olympia Da Vinci? – För att uppleva god mat och dryck i en lugn och avslappnad miljö. Här får det gärna ta lite tid och gästen sätts i centrum från att han öppnar dörren. Många stannar gärna och äter en trerätters hos oss och uppskattar den gästvänliga atmosfär som skapas mellan gäster och personal. Man kan även besöka någon av våra uppskattade jazzkvällar, då vi förenar god mat med bra musik. Nu till våren kommer de att servera en italiensk delikatessbuffé som after work på onsdagar och torsdagar. För endast 179 kronor kommer man kunna smaka på ett 20-tal varma och kalla maträtter. – Det är ett perfekt tillfälle för alla som inte besökt oss att komma hit och prova på lite av det vi har att erbjuda, säger han. Vad skulle du rekommendera från menyn? – Jag rekommenderar och älskar allt på menyn, så jag kan inte plocka ut någon enskild rätt. Men vill man prova på lite olika rätter kan jag rekommendera vår grekisk meze, där man får flera förrätter och varmrätter på fat. Trevlig och givande after work för företag Torsdagen den 2 februari var det premiär för Linköpings nya mötesplats för företagare – Businessbar Linköping. År 2018 startade Anders Björck upp Start-Up Bar Linköping på Scandic Frimurarehotellet och nu utvecklar och breddar han konceptet och passar även på att byta namn till Businessbar Linköping. – När jag var i Stockholm för några år sedan såg ett koncept för företag att nätverka som jag tyckte var intressant och som jag tog med mig hem och startade upp Start-up Bar Linköping. Det var en mötesplats som skulle främja företagande och entreprenörskap i Linköping. Nu byter vi namn för att kunna attrahera och inkludera ännu fler inom stadens näringsliv att besöka Businessbar, berättar Anders. Tanken med Businessbar är att det ska vara en avslappnad afterwork mellan kl. 17.00-20.00 där själva innehållet är besökarna själva. Detta kompletteras sedan med en intressant föreläsning på en halvtimme innan after worken. Vid premiären den 2/2 var det Företagarnas vd Günther Mårder som hade en intressant framtidsspaning om vad som väntar oss företagare den närmsta tiden. Efter den välbesökta föreläsningen var det många som stannade kvar i Frimis Loungebar för lite skönt mingel. Nästa tillfälle att besöka Businessbaren är den 9 mars då man får besök av ”SoMe-proffset” Anna Samulesson från Good Blood Company som delar med sig av det senaste inom sociala medier för företag och även ger lite mer handfasta tips. På plats kommer det även att finnas ett par pigga UF-företag eller nyföretagare som visar upp sig och sina affärsidéer. (BN)