Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 Bubbd. C/ e r T^3'N stäiniiili g J4V
TOWJ Wallin & Pepe Nilsson Fes t av olika slag eller bara en enkel informell middag med de närmaste vännerna - det spelar ingen roll, vi inleder gärna med en välkomstdrink. Champagne är det \ / givna valet om det ska vara riktigt fint. Givetvis med en i» kr) eller Cinzano Gl liten kanapé med rysk kaviar.. . Men det är väl inte så många som har plånböcker som klarar detta. Mousserande vin som t ex Anna de Cordorniu (nr 7715, 64 kr) är att rekommendera. Vill man göra en festlig variant med mousserande vin är Kir Royale det klassiska X—„7 valet : fyll champagneglase t till tre fjärdedelar med mousserande vin och häll sen på med et t par centiliter Créme de Cassis, eller annan svartvinbärslikör. Själv har ja g gjor t en variant med Esimarja, finsk åkerbärslikör. Den kallar jag för Esimarja Royale. ^> , %y>y^m BB^ F : Det finns många likörer att variera med och hitta W på nya "royaler" . En fräckis på temat smaksatt mousserande vin är drinken Black Velvet som består av lika delar skumpa och öl av typen porter eller stou t t ex Guinness . Våga t och gott ! (nr 7369, 79 Riserva om studentens... Förgyll studentfesten med en annorlunda och läcker tårta. Konditor Lars Ekeström är upphovsmakare till den här skapelsen. STUDENTTÅRTA RÄCKER TIL L CA 15 PERSONE R 9 dl vispgrädde 6 sockerkaksbottnar (2 paket) 500 g marsipan 200 g mörk blockchoklad 2 msk olja grön hushållsfärg gul hushallsfärg VANIL J KRÄM : 2 msk vetemjöl 1 msk socker 2 tsk vanilj socker 1 ägg 2% dl mjölk 1 apelsin 2-3 dl av den vispade grädden NOUGATKRÄM : 500 g nougat V2 sats vanilj kräm 2 dl av den vispade grädden GÖ R SÅ HÄR : 1. Börja med att vispa grädden som ska användas till såväl kranierna som garnering. 2. Vanil j krämen : Vispa samman mjöl, socker och vaniljsocker i en kastrull. 3. Vispa ner ägg och mjölk. 4. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. 5. Riv skalet och pressa saften ur apelsinen. Tillsätt det. 6. Vispa grädden. Blanda med hälften av vaniljkrämen. Ställ kallt. Använd resten av krämen i nougatkrämen. 7. Nougatkrämen : Rör nougatmassan till mjuk konsistens. Rör i den resterande vaniljkrämen, lite i taget. Vänd ner grädden. Ställ kallt. 8. Studentmössan : Varva fem av bottnarna på ett fat med ömsevis vanilj- och nougatkräm. 10. Skär den resterande bottnen som underlag till skärmen. 11. Kavla marsipanen till en tunn platta. Skär ut en remsa, lika bred som mössan är hög. Bre lite grädde runt kanten så marsipanen fäster. Tryck fast remsan runt mössan. 12. Skär ut en skärm av marsipan och lägg ovanpå de formade remsorna. 13. Smält blockchokladen med oljan över vattenbad. Måla choklad över marsipanbandet och skärmen. 14. Färgsätt två små rundlar av marsipan (grön respektive gul hushållsfärg) till kokarden. 15. Spritsa resten av grädden som "kulle" över hela mössan. Tips ! Den händige kan forma till mössan så den får en liten lutning bakåt, samt fram.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16