Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 KORT&G •KORT. Att matmomsen går ner ä
r tilf nytta för alla hushåll. Inom livsmedelsbranschen hoppas vi förstås att sänkningen skall kunna genomföras så snart som möjligt. För ICAhandlarnas räkning kan vi i alla fall utfasta. att den också kommer att slå igenom och komma kunderna till del. Matpriserna är alltid under stark observation. Många har undrat över varför inte de svenska matpriserna har gått ner i samma grad som t ex de finska. I Sverige tycks det vara okänt att man i Finland sänkte just matmomsen vid inträdet i EU. Det förklarar faktiskt huvuddelen av den redovisade nedgången av priserna. De prishöjningar som skett hittills i år, har till stor del varit säsongsmässiga. Jag räknar med, att om Sveriges ekonomi börjar utvecklas positivt igen. sa kommer även matpriserna att gå åt "rätt håll, dv%jiedåt! •GOTT. Maj och juni är riktiga kalasmånader. Solen skiner (förhoppningsvis), trädgårdarna slår ut i blom och snart är det semester. Har man tur så får man också gå på ett och annat kalas. Blir det ingen inbjudan till bröllop eller studenfest så får man glädja sig åt Kristi himmelsfärdsdag, pingst och nationaldag... Lediga dagar då man kan ordna egna små kalas. Varför inte bjuda in några vänner på en bit? Jag kan varmt rekommendera Berits läckra örtkyckling som du lätt lagar i ugnen. Till den én fräsch pastasallad som också är lättlagad till många och som avrundning en frisk och läskande rabarberglass. Eller prova på gourmetkockarna Dahlboms fräcka fiskrätter. Ska du ordna ett studentkalas så behöver du inte oroa dig för tårtvalet, sia bara upp sidan 12 så har vi lösningen åt dig. Med önskan om angenäma vår- och försommarkalas. Bröderna Dahlboms fula fiskar frågor och svar 6 8 Dialog Lars & Berit lagar festlig kyckling ROLAND FAHLIN Koncernchef för ICA Handlarna TONY WALLIN Chefredaktör, Buffé M Jan tipsar om de bästa nya vinerna Trende r a o Matlagning är mer än bara att göra goda och mättande rätter. Mycken kraft läggs också ofta på att göra maten attraktiv för ögat. Och, det uppstår moden i uppläggningar och raffinerade garnityrer. Yem minns inte de korslagda gräslöksstråna? USA som ofta förknippas med hamburgare och jättelika biffar har många mycket framstående kockar som faktiskt har varit med och skapat flera av de senaste årens trender. låg o t som är riktigt å modet just nu är att bygga pyramider och göra bakelseliknande skapelser av rätterna. I Sverige kan man skåda sådana på bl a Fredsgatan 12 i Stockholm, en innekrog med två landslagskockar vid grytorna. Kanske har de inspirerats lite a* Chicagokocken Charlie y Trotter vars matlagningskonst vi kan se på dessa bilder, hämtade från hans bok som kom förra året. Där skriver han att recepten kan användas hur som helst, och egentligen behöver de inte följas alls - det räcker med att inspireras av bilderna. Och det är väl bara att hålla med. Vi kan ju alltid bygga lite torn, korgar och pyramider av torsken, fläskfilén och söndagssteken. Det kommer säkert att väcka beundran (och föruqdrar.) . 3E2S2SBS53T12 Innehavare av ICA Kundkort lär tidningen utan kostnad! Prenumerationsärenden : Pris helår 240 kr. Postgirokonto 270429- 4 Prenumerationsfrågor 021-194400 , vardagar 9-11 och 14-16. Receptfrågor : ICA Provkök 08-72824 00 , vardagar 9-11 . Annons : ICA Förlaget AB, Carl von Schoting, 021-19 41 21 . Repro:Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB OM ICA KUNDKORT 033-140040 Lisbeth skriver om "sunda" djur Gör en annorlunda studenttårta 11 12 13 BRA bakterier Buffé SOM HAR ICA EN TIDNING FÖR DIG k^Muya CHEFREDAKTÖR OCH ANSVARIG UTGIVARE: TONY WALLIN (ICA FÖRLAGET) 08-72823 78 FRÅGOR
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16