Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 Skriv till Dialog och tyck t till ell
er ställ frågor om ekonomi, mat och miljö. Adress : Box 6630, 113 84 Stockholm. Irriterad över långsam överföring Jag har vid ett flertal tillfallen råkat ut för att pengarna som jag satt in på kontot inte varit tillgängliga förrän efter flera dagar, jättejobbig tycker jag. Måste det ta så lång tid? Astrid Kvarnbäck, Malmö BARCONSOMME MED CHOKLADKRÄM FÖR 4 PERSONER 4 dl blandade bär t ex hallon, jordgubbar och björnbär, helst färska 8 dl vatten 1 dl vitt vin 2 dl socker saften från 1 citron CHOKLADKRÄM : 200 g vit blockchoklad 2 vaniljstänger 2 dl créme fraiche KEX: 50 g äggvita 50 g socker 3 msk mjöl 2% tsk kanel GARNERING : 2 dl blandade bär t ex hallon, jordgubbar och björnbär, apelsinskalsstrimlor GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp bären med vatten, vin, socker och citronsaft. Dra kastrullen från plattan och låt bären stå och dra i minst 1 timme. 2. Sila vätskan genom en silduk. Ställ den svalt. 3. Smält chokladen. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ner fröna i chokladen. Vänd ner créme fraichen och låt krämen stelna i kylskåpet, det tar minst 45 minuter. 4. Sätt ugnen på 200°. 5. Blanda äggvita, socker, mjöl och kanel till en jämn smet. Klicka ut kexstora rundlar på bakplåtspapper. Baka kexen i ugnen i 8-9 minuter, tills de fått fin färg . 6. Häll upp consommén i djupa tallrikar. Forma, med vattendoppad sked, stora ägg av krämen och lägg i. Garnera med kex, bär och apelsinskalsstrimlor. fortsättning från sid 4. Bröderna Dahlbom lär fä drömma om lata dagar på stranden utanför Halmstad. Men vad gör det när de får syssla med det som gör livet värt att leva. Mat, mat och återigen mat. Svar: Vi drabbas av kritik men fördröjningen beror på Postoch Bankgirot samt postgången, vilket vi inte kan påverka i dagsläget. Därför kan det ta ända upp till sex dagar innan din insättning är hos oss. Men samma dag som inbetalningen når IGA Kundkort bokförs den på ditt konto. Är saffran en lömsk liten vinfiende? I förra numret skrev Jan att saffran är en vinfiende, vad menade han med det? Karl-Erik Johnsson, Järfälla Svar: Vinets verkliga fiender är vinäger, starkt salt och hårt rökta saker. Saffran är en mer lömsk motståndare som med sin genomträngande sötaktiga doft och bitterbeska smak kan bli till fiende om det inte används med måtta. Välj gärna ett robust vin före ett finare. FRÅGOR OM MAT Bröderna Dahlbom i en pausposé bland hantverkarprylar i den nya restaurangen som ligger centralt i Göteborg. Undrar du över recept eller behöver tips och råd när det gäller matlagning så har vi en speciell service för dig. Varje vardag mellan kl 9 och 11 kan du ringa till: ICA Provkök, 08-728 24 00
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16