Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 Av Lars och Berit Paulsson som räcker
till kyckling många Bjud på örtmarinerad vårkyckling och härlig pasta med lättkokta grönsaker i dijondressing. Lika gott att servera nylagat. direkt från spisen som att duka upp kallt på en generös vårbuffé. Blir gästerna många är det lätt att laga både kycklingen och pastasalladen i större satser. Som avslutning frestar vi med en ljuvlig glass gjord på rosa rabarber och vit chokad. ÖRTMARINERAD KYCKLING FÖR 4 PERSONER 1 färsk kyckling, ca 1,2 kg, eller motsvarande mängd kycklingdelar MARINAD: 2 dl matlagningsyoghurt 2 pressade vitlöksklyftor, eller Vi finhackad gul lök 2 tsk örtkryddor, t ex rosmarin, timjan och oregano 1 tsk salt Vi krm kajennpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Dela kycklingen i 8 bitar. 3. Blanda ihop marinaden i en bunke. Lägg i kycklingbitarna i marinaden. 4. Låt kycklingen marinera i kyl i minst 4 timmar. 5. Lägg kycklingen på oljad aluminiumfolie i en långpanna. 6. Stek i ugnen i 30-40 minuter. Servera kycklingen varm, ljummen eller kall. PASTASALLAD I DIJONDRESSING FÖR 4 PERSONER 200 g pasta, t ex penne 400 g strimlade grönsaker t ex paprika, morot, zucchini och sparris 1 msk fransk dijonsenap 3 msk olivolja 3 msk vatten Vi krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola av den under kallt vatten. 2. Lägg i grönsakerna och låt koka tillsammans med pastan de sista 5-6 minuterna av koktiden. 3. Häll av vattnet. Spola hastigt pastan och grönsakerna under kallt vatten. 4. Vispa ner oljan i senapen lite i taget. Vispa i vatten och peppar. 5. Häll över dressingen, blanda runt. Servera salladen varm eller låt den svalna. RABARBERGLASS & VIT CHOKLAD FÖR 6 PERSONER 200 g rabarber 1 dl socker 2 msk röd saft 3 dl vispgrädde 2 äggulor 50 g vit blockchoklad GÖR SÅ HÄR: 1. Skär rabarbern i tunna skivor eller bitar. 2. Koka rabarber, socker och saft i en kastrull tills det mosar sig, ca 5 minuter. Låt det kallna. 3. Vispa grädden till fäst skum och rör i äggulorna. 4. Rör ner rabarbern i grädden. Häll smeten i en rund form ca 23 cm i diameter. Låt glassen stå minst 3 timmar i frysen.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16