Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 r r r I J r J Av Jan Samuelson Till v
itlöksrätter gör man ofta klokast i att välja ett vin från et t riktig t vitlöksland . Här finns alltså en hel del vin från det sydeuropeiska lökbältet mellan Portugal och Grekland som kan passa , men jag tänker förekomma sommaren och slå till med svalkande rosé eller cider. Det finns de som hävdar att rosé heller inte är vin , men det behöver man inte t a så allvarligt. Efter att nyligen ha provat igenom bägge sortimenten har jag ställ t samman två topplistor, en för rosé under 60 kr och en för cider. Här finns godbitar för såväl Berits kyckling som studentfesten och den fina sommar som stundar. Glöm inte att serve/a rosen runt 10-12° och cidern ännu kallare. Rosé först, ning: 1993 Citra Rosé Digna Cybernet Rosé, Chile (nr Italien (nr 7525, 50 kr) ; Santa i min egen rangordCerasuolo, 1994 Sauvignon 59 kr) ; Vin Rosé Supérieur, deWgamla trotjänaren från Frankrike (nr 2232, 45 kr) samt den enda halvtorra, men frisk sötsyrliga , Mateus Rosé, Portuga l (nr 2571, 49 kr) . Ciderligan vinner England med nya Double M Cider i topp (nr 1850, 19 kr/3 3 cl , 8,4%, halvtorr). Tät t efter Symonds' 1827, 38 kr/10 0 cl , 6,0%, Scrumpy Jack (nr relativ t torr) . Och på god tredjeplats K Cider (nr 1838, 20 kr/27,5 cl , 8,4%, torr) . En överraskning var den halvsöta , Ecusson (nr 1919, lågalkoholcidern 17 kr/7 5 cl , 1,5%) med sin äppliga sötfriskhet , perfekt till en currystark 6. Ta fram glassen ca 20 minuter före serveringen, ta ur formen och lägg glassen på ett fat, eller servera från formen. 7. Riv chokladen grovt på rivjärn. Strö över chokladen. Lars och Berit Paulsson är två verkliga matproffs som ger tips på lättlagade festrätter med det lilla extra i varje nummer av Buffé. Perfekt för lördagsbjudningen! fläskkotlet t från grillen . Till rabarberglassen med vit choklad skulle jag vilja prova en frisk sö t mousserande asti , t ex di Cavour Asti Martini cl Alexandrie (nr 3100, Conte (nr 7769, 52 kr) eller (nr 7706, 56 kr) . Säkrare kor t är söta viner som Amfora Muscat 55 kr), Lenz Moser auslese Trockenbeeren(nr 2580, 92 kr/37,5 cl ) eller en Tokaji Aszu med så många puttonyos ni kan skramla ihop till . Jan Samuelson ger vintips i varje nummer av Buffé.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16