Nollelva 1
MAT & DRYCK Santorini satsar på en ny meny Text &
Foto: Tobias Pettersson Smårätter och svenskt. Efter tre år med grekisk inriktning vill Santorini nu bredda sig och introducerar därför en ny, attraktiv meny. S antorini är känt för sitt fina läge vid Strömmen och har en trevlig uteservering under årets varma månader, men vill bli bättre på att locka folk i veckorna året om. Därför släpper man nu den grekiska nischen och breddar sig. – Vi kommer att fokusera mer på smårätter i stället, men vi kommer givetvis att ha varmrätter och desserter också. Det kommer att vara mer svenskinspirerat men ändå med lite fusion, så vi blandar även in lite andra smakkulturer, säger kockarna Markus Petersson och Musa Yagne som tillsammans med restaurangledningen tagit fram det nya konceptet. Den nya menyn börjar gälla den 7/2 och man kommer byta ut de klassiska grekiska varmrätterna och i stället ta in exempelvis röding och ryggbiff med en egen touch. När detta skrivs håller man på med den sista finputsningen för att få till en så bra och tilltalande meny som möjligt. Klart är dock att man kommer behålla storsäljarna vitlök- och chilifrästa räkor samt friterade bläckfiskringar, som är populära favoriträtter för många matgäster. Under året kommer sedan Santorini att byta meny några gånger för att följa årstiderna och råvarornas säsonger. – Det blir lite som en nyöppning, så det kommer bli jättebra. Dels blir det en nytändning för alla oss som jobbar här, och sedan hoppas vi givetvis på att ännu fler gäster kommer hit och äter. Den som vill testa kökets färdigheter kan slå till på Santorinis Alla hjärtans dag-erbjudande. Då är det specialpris på en tvårättersmeny bestående av ryggbiff och cheesecake, som Markus rekommenderar att man dricker Santorinis goda ripasso till. Man kommer även att satsa på temakvällar framöver och den första går av stapeln redan den 5/2 då det thailändska köket står i fokus. Då blir det gästspel av en duktig kock och gästerna kan njuta av en fast sexrättersmeny och thaiinspirerade drinkar. Blir det lyckat är tanken att fortsätta med konceptet en gång i månaden med olika teman, säger Markus som uppmanar ännu fler Norrköpingsbor att besöka Santorini. – Läget är helt fantastiskt, framför allt på sommaren. Och vi lagar god mat utan tillsatser där allt är gjort från grunden. Kockarna Musa Yagne och Markus Petersson Kopparhusen och Ingelsta WOK I SUSHI I Student & seniorrabatt på Kina Thai Vi har rabatt för studenter och för seniorer över 60 år. Uppvisa en giltig legitimation vid kassan innan betalning så får ni 15% på hela notan. (Rabatten är personlig och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter, gäller ej på alkohol.) För hemkörning, beställ på TAKE-AWAY www.kinathai.se Luncherbjudande! Endast Kopparhusen Måndag - Fredag Kl. 11-14 A. Veckans kyckling wok B. Veckans nötkött wok C. Thai röd curry med kyckling D. Friterad kyckling med sötsur sås S1. 12 bitar sushi (kockens val) s2. Poké bowl Vegetariskt v1. Veckans vegetariska wok v2. 12 bitar vegetarisk sushi 8 :95:- inkl. dricka Take Away 7 :9 9 85:- inkl. dricka KINA THAI INGELSTA, STÅTHÖGAVÄGEN 48 (BREDVID BUSFABRIKEN), TEL: 011 - 18 49 49 KINA THAI KOPPARHUSEN, SÖDRA GRYTSGATAN 5, TEL: 011 - 400 5000 NOLLELVA 21 Endast för publicering i Nolltretton / Nollelva Köp vårt presentkort värde 350:Betala endast 300:(Gäller t.o.m 28/2-22)