NG Gbg 1
INNEHÅLL TEMA MAT & DRYCK 38 JESSICA HEIDRICH NYA
RECEPT Öldrottningen Jessica Heidrich har sagt upp sig som head brewer från St:Eriks Bryggeri och satsar nu på eget med sambon Magnus Karperyd. 40 SIRI BARJE Siri Barje, eller Olive Hummer som hon oftare kallas, tycker att vi ska äta mer som vi gjorde på 1800-talet. 44 EN RÄTT SOM BÄR DITT NAMN Ett arv Julia Gummesson gärna skulle lämna efter sig när hon lämnar detta jordeliv är en maträtt som bär hennes namn. 50 REYKJAVIK ENLIGT MAT Vi har ätit oetiskt, och etiskt, på Island. 52 ATT ÄTA LEVANDE DJUR Skulle en gyllene medelväg mellan vegan och karnivor kunna vara att äta djur utan att döda dem? Förmodligen inte. 60 38 56 HOPPET ÄR DET SISTA Ölmagasinet C/O Hops kämpar för sin överlevnad. 58 TIO ÅR OCH TRE STJÄRNOR A fucking good monday, kommenterade Björn Frantzén nyheten att hans restaurang Frantzén belönades med sin tredje stjärna i februari. Sveriges första trestjärniga restaurang var ett faktum. I februari får vi se om han lyckas behålla den. 60 EN HYLLNING TILL NEBBIOLO Alf Tumble och Petter Alexis Askergren har dykt ner i världens bästa druva. 52 34 NÖJESGUIDEN | NR 12, 2018 40