NG Malmö 1
Finns det några andra eventuella silver linings m
ed den här tiden som varit, för er själva specifikt eller för ölbranschen i stort? – Bra fråga. En sak som är tydlig är att världen är mer ”lokal” efter pandemin. Som konsument är det bra eftersom att ölen avnjuts färskare. "Lokalt" eller "färskt" är dock inte synonymt med hög kvalitet. Det är en utmaning som kvarstår. Var det egentligen bara en tidsfråga innan Omnipollo skulle ha sitt eget bryggeri? – Hm, inte egentligen. Vår ambition är att brygga och sälja ölen på samma plats. Att förmedla en idé om vad öl kan vara oavsett om det gäller Europa, USA, Asien etc. Vi kommer från Stockholm och det är vår viktigaste marknad. Därför blev det ett bryggeri här. Ni hade 3 Sons på besök för en taproom takeover häromsistens. Kommer vi få se många liknande events i Sundbyberg? Vad har ni på listan? – Absolut! Vi har rest runt och besökt bryggerier runtom i världen i över ett decennium och vill bjuda tillbaka. Just nu har vi cirka tio bryggerier som bekräftat att de kommer så fort världen öppnar upp. Vi uppdaterar kyrkans instagram regelbundet för mer information. Som gamla fantombryggare så har ni såklart pysslat med samarbeten hela vägen men på senaste tiden har ni bland annat gjort ett par lite mer utsvävande samarbeten med O.P Anderson. Vad kommer härnäst och har ni något önskesamarbete? – Vi lever för samarbeten. Det är det bästa vi vet. O.P. var superkul! – Vi har samarbetat med musiker tidigare och drömmen just nu skulle vara att göra ett samarbete med Robyn. Hoppas hon vill. Just med O.P gav ni er först på alkoholfritt, är det generellt svårare att lyckas få till ett bra alkoholfritt öl? – Ja, det skulle jag säga. Det är lite som att laga mat utan salt. Man får vara lite mer kreativ. Vi har en rad alkoholfria öl på väg ut, det är en kategori som inte utmanats så mycket. Så måste jag fråga om det här med ölbarer. Man har ju kunnat besöka Omnipollo-barer i Stockholm, Göteborg, Hamburg, Tokyo och nu Sumpan. Det här är lite speciellt men vad är annars det primära målet med att öppna barer på nya platser, nya marknader. Är det ett marknadsföringsverktyg? – Vi öppnade vårt första ställe för att vi ville ha ett ställe att hänga på och för att vi ville få snabb feedback. Vår senaste bar i Tokyo öppnade vi av precis samma anledning, vi vill åka till Tokyo! Ok. Det är julölsäsong, vilket eller vilka öl kommer finnas på ert julbord? – Omnipollo Levon, Noa Pecan Mud Cake och massa pilsner. God Jul! ”Vi lever för samarbeten” NR 12, 2021 | NÖJESGUIDEN 41