Loading...
Vårdguiden Chefredaktören
Vårdguiden Innehåll
Vårdguiden Aktellt i vården
Vårdguiden Inspiratören Daniél Kallonas tör
Daniél Kallonas, prisbelönt skolkock och kökschef: ” Vegetariska biffar går alltid hem” berättat för ANNA RITTER foto SUSANNE KRONHOLM ”Det bästa med mitt jobb är att jag får utveckla mat som är hälsosam och klimatsmart. Jag har världens ärligaste gäster: barn! ’Skolmaten är så god att man svimmar!’ var det en elev som sa. När en åttaåring för förs ta gången har smakat på stekt salt sill och berättar att det var jättegott, då har jag lyckats. Det är också roligt när elever frågar om vi inte kan bjuda på vår falafel (gjord på svenska ekologiska bönor) lite oftare. En populär rätt är mina eeis i sm i e sen ine smaker och texturer. Särskilt de som är panerade går alltid hem hos barnen. Att laga mat tillsammans med barn är ett roligt sätt att umgås. Hemma hos oss har vi haft kvällar där barnen fått planera och laga en trerättersmeny, inspirerade av tv-programmet Halv åtta hos mig. Vi vuxna har assisterat lite vid matlagningen. Genom att involvera barnen skapar det ett matintresse som kan vidga deras matvyer snabbare än man tror. En stor utmaning är att ställa om till mer växtbaserad mat. Det kräver att vi utbildar våra gäster, barnen, i vad som är bra mat både för oss människor och för planeten. Men det är en rolig utmaning!” t Grönsaker som börjar se trötta ut kan man hacka i mindre bitar och göra en tomatsås på. Mixa såsen och ha den som bas till en köttfärssås, chili con carne eller kycklinggryta.
Vårdguiden Säsong för: Övre luftvägsinfektion
Vårdguiden Tema Depression
Vårdguiden Ida blev fri från sin depression
Vårdguiden Så behandlas depression
Vårdguiden Jimmie har dystymi
Vårdguiden 65+? Vaccinera dig mot influensa
Vårdguiden När ditt barn blir sjukt
Vårdguiden Förmaksflimmer
Vårdguiden
Vårdguiden Trött på att vara trött?
Vårdguiden Äldre och ensamhet
Vårdguiden Finnkampen
Vårdguiden Läkemedel och miljö
Vårdguiden Ny behandling vid bulimi och hetsätning