KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt med en touch av jul
KonferensVärlden Moderna möten med historiska ving
slag
KonferensVärlden ”Jag är den som driver loket fram
åt”
Du har också arbetat som kunglig hovleverantör i
Norge. Hur kom det sig? – Min lärare på floristutbildningen var från Norge och hon tog helt enkelt med mig dit. Det var oerhört lärorikt och jag arbetade för en välrenommerad blomsterhandel som levererade till restauranger, operan, teatern, kungahuset och till hotellentreprenören Petter Stordalen, så honom har jag träffat många gånger. Det året gav mig så mycket kunskaper och kontakter samt att det var väldigt roligt, både företagsmässigt och hantverksmässigt. OCH INTRESSET FÖR EKLAHOLM ser bara ut att växa. Hit vallfärdar besökare i tusental under högsäsong för att botanisera bland inredningsdetaljer, blommor och ätbart. – Tv-programmet förändrade allt och öppnade så många dörrar. Vi blev bokstavligen kända över en natt när det hade premiär för tre år sedan. Nu har vi cirka 1500 besökare per dag på gården under högsäsong och då arbetar vi sju dagar i veckan. Ditt första företag startade du som väldigt ung. Är det viktigt för dig att vara din egen? – Det är en förmån att vara anställd och det ska man förvalta och vara rädd om. En entreprenörssjäl ser dock ofta möjligheter och annat som kanske inte alltid faller i god jord hos en arbetsgivare, man börjar då hungra efter något mer. Samtidigt är det tufft att driva eget och det är långt ifrån självklart att man lyckas. Man går på ständiga nitar och sliter sitt hår – men sedan hoppar man upp på hästen igen. I alla fall jag, haha. Hur hinner du med allt? – Många säger till mig att jag måste tänka på balansen, att vågskålarna ska stå lika och man ska följa någon viss modell. Men det tycker jag är tråkigt. För mig är det tvärtom viktigt att kunna vara flexibel, ibland är det mycket företagande och mindre av något annat och jag måste kunna köra på när det behövs, vara den som driver loket framåt. Och finna en harmoni i det, en glädje, vilket jag verkligen gör. Det är ”min” balans i livet. Är verksamheten igång på gården även under lågsäsong? – Ja självklart, men vi har stängt vissa dagar och då passar jag på att hämta andan och pyssla med lite annat. Jag och Petter tittar på film, tar långpromenader och varvar ner och under hösten brukar vi också resa till rivieran någon vecka eller två med hela vår personal. Vi har nära vänner där och tillsammans lagar vi god mat, besöker vingårdar och dricker champagne varje dag. Som Eartha Kitt säger – «c›est si bon». l 28 Tre snabba med Karl Fredrik Att plantera under hösten Lök, knölväxter och perenner. Favoritblommor Ranunkler och pioner men framför allt rosor. Det finns så många olika sorters rosor, för både kruka och rabatt. Sedan får man inte glömma alla vackra vilda växter i våra hagar och marker. En bukett vitsippor på våren blir alla glada av att se. Enkelt att odla Örter, kryddor och tomat. Färska örter är en fröjd i matlagningen och perfekt både för balkongen och i trädgården. Odlar du rätt sorts tomater så kan du med relativt liten insats få en ganska stor skörd.
KonferensVärlden Avskilda möten för ökad effektivi
tet och gemenskap
KonferensVärlden Höj mysfaktorn på kontoret
KonferensVärlden Event kalender 2024
KonferensVärlden Talarnas – hållbara talarbyrån av
och med talare
KonferensVärlden Köksmästarnas festliga recept