KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt med en touch av jul
KonferensVärlden Moderna möten med historiska ving
slag
KonferensVärlden ”Jag är den som driver loket fram
åt”
KonferensVärlden Avskilda möten för ökad effektivi
tet och gemenskap
KonferensVärlden Höj mysfaktorn på kontoret
KonferensVärlden Event kalender 2024
KonferensVärlden Talarnas – hållbara talarbyrån av
och med talare
KonferensVärlden Köksmästarnas festliga recept
Mat & Dryck GLASS 80 GR STRÖSOCKER 200 GR VISPGRÄ
DDE 200 GR MJÖLK 85 GR ÄGGULA 100 GR MÖRK CHOKLAD 3 GR SALT 1. Koka upp socker, grädde och mjölk. 2. Ha äggulorna i en separat bunke. Häll över hälften av vätskan som kokats upp. Vispa väl. 3. Häll tillbaka allt i kastrullen och tillsätt choklad. Värm vätskan till 84 grader, blanda väl och vispa hela tiden. 4. Ta av kastrullen och tillsätt salt. Låt glassbasen svalna i kylskåp eller vattenbad över natten. 5. Kör glassen i glassmaskinen när glassbasen är 4-8 grader. MOUSSE 100 GR MÖRK CHOKLAD 2,5 DL VISPGRÄDDE 2 ST ÄGGULOR 0,5 DL KAFFE 2 MSK STRÖSOCKER 1 MSK VATTEN 1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. 2. Vispa 1,5 dl av grädden löst och ställ i kylen. 3. Koka upp resten av grädden och slå den över chokladen. Rör till en jämn smet. 4. Koka upp socker och vatten. Häll samman med äggulorna, vispa kraftigt hela tiden tills äggskummet blir ett fint skum. 5. Blanda ihop chokladsmeten, kaffe och äggskummet. Vänd sedan i den vispade grädden och låt stelna i kyl i minst en timme. BROWNIE MED ROSTAD MANDEL 100 GR SMÖR 100 GR MÖRK CHOKLAD 2 ST ÄGG 2 DL STRÖSOCKER 1,5 DL VETEMJÖL 1 TSK BAKPULVER 0,5 TSK SALT 50 GR SÖTMANDEL 1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka och rosta mandeln i ugnen, cirka 10 minuter. 2. Smält smör och choklad tillsammans. Låt sedan svalna. 3. Blanda ner mandeln och resten av ingredienserna. Vänd om till en jämn smet. 4. Bred ut smeten i en smörad form, cirka 20x30 cm. 5. Grädda i ugnen, cirka 20-25 minuter. Låt svalna och skär upp. Servering Garnera tallriken med hallonsås. Portionera moussen. Skär upp brownien. Ta ut glassen från frysen. Komplettera med färska hallon och crunch för extra smak. I hjärtat av Skåne inbäddat mellan böljande fält och allékantade vägar ligger Bjärsjölagårds Slott. En pärla från år 1766, omsorgsfullt bevarad och renoverad med största varsamhet. Från korridorer och vackra valv kan man nästan höra slottet viska om svunna tider så bjud in de du håller kär till en festlig kväll på en plats där nutid möter dåtid. Bjärsjölagårds små, underbara godbitar med rik smak av choklad är en dröm för chokladälskaren och en ljuvlig final på en trevlig middag. Varmt välkommen att njuta av denna trio av glass, mousse och brownie på slottet eller bjud hem de du tycker om på en festlig middag med hjälp av receptet här. Bjärsjölagårds Slott Chokladsymfoni Ett recept av köksmästare Per-Anders Toftered 54