KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt med en touch av jul
KonferensVärlden Moderna möten med historiska ving
slag
KonferensVärlden ”Jag är den som driver loket fram
åt”
KonferensVärlden Avskilda möten för ökad effektivi
tet och gemenskap
D et japanska ordet Yasuragi kan beskrivas som de
n djupa sköna utandning du gör när du verkligen släpper taget och slappnar av. Och i den rymliga anläggningen belägen i natursköna Nacka strax utanför Stockholm, ges både tid och utrymme för just det. Här råder en behaglig stillhet där ord som återhämtning och balans får en ny innebörd då den österländska filosofin involverar alla sinnen och ser människan som en del av naturen. I det japanska badet är det fem rustika huskroppar som vävs samman runt en spegel av vatten vilket för tankarna till en japansk kejserlig innergård, och det sänkta taket med dess stora fönster gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Allt sammanstrålar i en vacker och avskalad miljö. Bakom designen står arkitektbyrån DAP och Yasuragi har genom åren tagit hem ett flertal priser, bland annat utmärkelsen Best Luxury Resort Spa in Europe som delas ut av World Luxury Spa Rewards. – Vi vill bjuda våra gäster på en ”wowkänsla”, det vill säga att man stannar upp och känner ett slags förundran. Det kan handla om allt ifrån en magisk solnedgång eller ett välgörande bad i våra varma ångande källor. I det lilla ligger det stora och i en miljö som den här så lugnar vi ner vår kropp och därmed också vårt nervsystem, stressen rinner av oss likt vatten och vi blir då även mer kreativa och samarbetsvilliga. Vilket i sin tur främjar oss både på individnivå och i grupp, säger Kersti Olophsdotter, som är Head of Brand på Yasuragi. Kersti blickar ut genom fönstret. Träden inom kendo och hon håller i den aktiviteten för våra konferensgäster. Alla kan medverka utan några som helst förkunskaper, det ges en introduktion på plats som anpassas efter varje individs förutsättningar. Det här är mycket uppskattat av våra besökare. Med sina 23 attraktiva och ljusa möteslorunt omkring ser ut att omfamna anläggningen och dess sprakande höstfärger är sagolika. Hon fortsätter: – Tyvärr är vi människor ofta så stressade att vi varken hinner ta del av årstidernas skiftningar eller fundera över vad det är som faktiskt får oss att må bra. Det är inte så komplicerat som vi kanske tror, utan det handlar egentligen om enkla saker som vad vi äter, hur vi vilar, vikten av återhämtning och att vi är härvarande. Extrem kraft och närvaro Varm- och kallbad, kolsyrebad med minibubblor och ångsaltbastu och torrbastu. Hit kommer konferensgäster från när och fjärrran för både för dagkonferenser samt övernattning och man kan med fördel starta dagen med en stärkande badritual. Eller, om det passar gruppen bättre, avsluta konferensen med det japanska badet och ta med sig den nya härliga energin hem. Meditation och mindfulness eller extrem kraft och väldigt mycket närvaro? Kanske blir du nyfiken och vill gå utanför din bekvämlighetszon och exempelvis pröva ett pass i kendo, japansk fäktning med bambukäppar. – Vi är oerhört stolta över att vi har en medarbetare som är högst rankad i världen kaler öppnar man upp för alla typer av event och möten, från kick-offer till utställningar. Anläggningens största lokal, Fuji, tar 400 personer och vill man inspireras av japansk mangakultur så finns det också fyra särskilda temarum som garanterat ger kreativiteten en skjuts. Alla mötesrum är dessutom praktiskt samlade på ett och samma plan med utsikt över vattnet eller naturen och för övernattning finns det 191 rum och totalt 422 bäddar. Middagen tillagas vid bordet Yasuragi är Svanenmärkt och miljötänket gäller naturligtvis också maten. På plats finns tre olika restauranger att välja mellan, ”Minamo”, ”Teppanyaki Kiri” och ”Izakaya Nagi”, samt den så kallade ”Cocktail Bar” med utsikt mot skärgården. Vad sägs om spännande japanska ölsorter eller ett glas av Yasuragis Sake, bryggd efter eget recept? Det moderna japanska köket är inspirationskällan och i restaurangen Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tilllagar maten på stekhäll. Veganska alternativ finns också alltid på menyn och råvarorna är i möjligaste mån ekologiska och närproducerade. – Målet för oss i mötet med våra konferensgäster är att skapa en balans, både till kropp och själ, och där ingår det också att i alla led skapa hållbara produkter och en hållbar organisation. Allt går hand i hand. l 37
KonferensVärlden Höj mysfaktorn på kontoret
KonferensVärlden Event kalender 2024
KonferensVärlden Talarnas – hållbara talarbyrån av
och med talare
KonferensVärlden Köksmästarnas festliga recept