Loading...
KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt med en touch av jul
KonferensVärlden Moderna möten med historiska ving
slag
KonferensVärlden ”Jag är den som driver loket fram
åt”
KonferensVärlden Avskilda möten för ökad effektivi
tet och gemenskap
KonferensVärlden Höj mysfaktorn på kontoret
KonferensVärlden Event kalender 2024
KonferensVärlden Talarnas – hållbara talarbyrån av
och med talare
KonferensVärlden Köksmästarnas festliga recept Här
presenteras sex festliga recept från fina anläggningar runt om i landet. Köksmästare Jon Lindstedt från Grand Hotel Saltsjöbaden delar med sig av sitt delikata recept på Oxkind med potatispuré, rödvinssky, picklade kantareller, sidfläsk, potatiscrisp och friterad grönkål, medan andra frestar med lyxiga desserter och andra rätter. Testa att laga din favorit - lycka till i köket! Recept Hagas fantastiska Äppelkaka Ett recept av Haga Slotts bagare Isabelle Pettersson 12 BITAR 150 GR MJUKT SMÖR 2 DL STRÖSOCKER 3 ÄGG 3 DL VETEMJÖL 1 TSK BAKPULVER 1,5 TSK VANILJSOCKER 0,5 DL FILMJÖLK 2–3 ÄPPLEN 2 MSK STRÖSOCKER ATT VÄNDA ÄPPLEN I 2 TSK KANEL 0,5 DEL PÄRLSOCKER SMÖR OCH STRÖBRÖD TILL FORMEN GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form (22–24 cm i diameter). Rör smör och socker smidigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i smeten tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten i formen. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda socker och kanel och vänd i äppelklyftorna. Lägg äpplena ovanpå smeten. Strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. från några utvalda anläggningar 53