AjaBajaCancer – Kokbok 1
Crispy chicken nuggets med dipp 4 PORTIONER UNDER
45 MIN MEDEL Ingredienser 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 dl vetemjöl 2 ägg 1 ½ dl ströbröd eller panko ½ dl olja 3 morötter 1 gurka 1 ½ dl gräddfil ½ msk curry ½ msk sweet chilisås Salt & peppar Gör så här 1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en långpanna i ugnen. 2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 3. Skär varje filé i tre bitar, krydda med salt & peppar. 4. Häll mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och lägg ströbrödet på ytterligare en tallrik. 5. Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd. 6. Stek kycklingen i omgångar i oljan i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg den på plåten och låt stå mitt i ugnen ca 10 minuter. Kycklingens innertemperatur ska vara 70°C. 7. Skala morötterna, skär dem och gurkan i stavar. 8. Blanda gräddfilen med curry och sweet chilisås, smaka av med salt och peppar. 9. Servera kycklingen med ris, dipp och grönsaker.