AjaBajaCancer – Kokbok 1
Goda pizzafisken med potatis 4 PORTIONER UNDER 45
MIN MEDEL Ingredienser 600 g torskfilé 1 kg sommar potatis 1 tsk salt 2 ½ dl matlagningsgrädde ½ dl tomatpuré 1 msk oregano 1 ½ dl riven ost 300 g gröna ärtor Salt & peppar Gör så här 1. Tina torsken. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Skölj potatisen och lägg den i en kastrull med saltet. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen och koka tills den blir mjuk, ungefär 15–20 minuter. 4. Lägg torsken jämnt fördelad i en ugnssäker form. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö på osten och sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter. 5. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. 6. Servera torsken med potatis och ärter. Många barn som är under behandling äter gärna fisk eller pizza och här är ett spännande recept som kombinerar det.