AjaBajaCancer – Kokbok 1
Krämig ramen med ägg 2 PORTIONER UNDER 15 MIN ENK
EL Ingredienser 4 ägg 2 förp snabbnudlar (à 85 g) 1 vitlöksklyfta 1 salladslök 2 msk majonnäs 1 msk sesamfrön Chilipulver Tips! Man kan pressa citron över sina nudlar eller toppa med något annat gott – som kyckling eller majs. Gör så här 1. Koka hälften av äggen krämiga, ca 8 minuter, spola i kallt vatten. 2. Koka snabbnudlarna enligt anvisning på förpackningen, spar kryddpåsarna. Lyft upp nudlarna ur kokvattnet (spara vattnet). 3. Skala och riv vitlöken och skiva salladslöken. Skala och dela de kokta äggen. 4. Vispa ihop resten av äggen, majonnäs, vitlök och kryddpåsarna i en skål. Vispa ner 5–6 dl (för 2 port) av nudlarnas kokvatten, lite i taget. Tillsätt de kokta nudlarna och rör om. 5. Lägg upp nudlar och buljongen i skålar och toppa med en ägghalva, salladslök och sesamfrön. Strö gärna över chilipulver.