AjaBajaCancer – Kokbok 1
Tomatsoppa med toast 4 PORTIONER UNDER 45 MIN MED
EL Ingredienser 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 msk tomatpuré 2 förp passerade tomater (à 500 g) 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning ½ tsk torkad timjan 2 port pasta route (gärna fullkorn) 2 förp mozzarella (à 125 g) 1 röd paprika 2 baguetter (gärna fullkorn, à 150 g) 1 dl pesto basilika Salt & peppar Gör så här 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull, pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén. Fräs någon minut. 3. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. 4. Blanda ner tomater, vatten, smulad buljongtärning och timjan i soppkastrullen och låt koka ca 10 minuter. 5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 6. Mixa soppan och smaka av med salt & peppar. 7. Skär mozzarella och paprika i skivor. 8. Skär baguetterna på längden och lägg dem på en plåt. Bred på peston och lägg på paprika och sist mozzarellan. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. 9. Blanda ner pastan i tomatsoppan och servera med bröden.