AjaBajaCancer – Kokbok 1
Vindruvsglass 4 PORTIONER ÖVER 60 MIN MEDEL Ingre
dienser 500 g gröna kärnfria vindruvor 2 msk flytande honung 2 ½ dl vispgrädde Gör så här 1. Mixa vindruvorna med honungen i en matberedare till en grov röra. 2. Vispa grädden fluffig och vänd ner vindruvsröran. 3. Häll upp i en form som rymmer ca 1 liter (för 4 port) och ställ in i frysen ca 3 timmar. ”Min son ÄLSKAR vindruvor men eftersom de är lätta att sätta i halsen så stavmixade vi dem. Sen tillsatte vi vätskeersättning och frös in och VIPS så hade vi glass.” /Förälder till cancerdrabbat barn 4. Ta fram och mixa till en slät glasskonsistens i en matberedare. 5. Servera glassen och toppa eventuellt med mer honung. Tips från Melliskockarna: Frys in vindruvor eller clementinklyftor. Supergott som snacks! Recept och bild från ICA.