Maxikökets Broschyr 7/2023 1
Tips! Gör krämen till krustaderna dagen innan och
förvara i kylen. Låt den ligga framme i rumstemperatur cirka 30 minuter innan du fyller dem! Krustader med räkor och srirachamajonnäs 24 st Medel 1 1/2 tsk srirachasås 1 dl majonnäs 1/4 gurka 200 g skalade räkor Tid: 20 minuter 1 kruka koriander 1 msk sesamfrö (gärna svarta) 24 krustader 1. Blanda srirachan med majonnäsen. Lägg den gärna i en engångsspritspåse. 2. Skär gurkan i små tärningar. 3. Spritsa i srirachamajonnäs i krustaderna. Lägg i gurka och toppa med räkor och garnera med koriander och sesamfrön. Krustader med ostkräm- och ärtkräm och rom 24 st Medel 1/2 kruka dill 1 gul lök 3 dl riven lagrad ost 1 msk olja 2 dl gröna ärtor Tid: 30 minuter 1/2 dl vispgrädde salt och svartpeppar 75 g caviar 24 krustader 1. Hacka dillen grovt. Skala och finhacka löken. Riv osten grovt på ett rivjärn. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt ärtor och grädde. Koka ihop i några minuter. Vänd ner osten och dillen. 2. Mixa fyllningen till en slät kräm i en matberedare. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt krämen svalna och lägg den i en spritspåse. 3. Spritsa fyllningen i krustaderna och toppa med caviar och lite extra dill.