Maxikökets Broschyr 7/2023 1
Maxiköket tipsar v 46 Svinntips! Värm överbliven
Crispy chicken taco med ärtguacamole och gurksalsa 4 portioner Medel Tid: 30 minuter 500 g kycklinglårfiléer 1 påse (à 50 g) crispy chicken spice mix Salsa: 1 gurka 1 förp (à 215 g) yellow chili 1 kruka koriander Ärtguacamole: 200 g ICA frysta gröna ärtor 1 lime, rivet skal och pressad saft 2 msk olivolja 2 krm salt 1 förp tortillabröd, små 1. 2. 3. Tina ärtorna. Sätt ugnen på 225°C. Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Blanda kycklingen med kryddmixen och lägg på en ugnsplåt. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. 4. 5. Salsa: Skala och skär gurkan i tärningar. Häll av och hacka chilin. Hacka koriandern. Blanda gurka, chili och koriander. Ärtguacamole: Mixa alla ingredienser i en matberedare. 6. Värm tortillabröden. 7. Servera kycklingen med ärtguacamole, gurksalsa och tortillabröd. ärtguacamole i en kastrull, häll i vatten, grädde och grönsaksbuljong och mixa till en soppa.