Maxikökets Broschyr 7/2023 1
Pizza med grönkål, julskinka och äpple 1 pizza En
kel Tid: under 30 minuter 1 förp (à 400 g) pizzadeg 1 1/2 dl crème fraiche 1-2 msk senap 100 g mozzarella (gärna buffelmozzarella) ca 2 dl strimlad julskinka 2 dl hackad grönkål 2 dl riven lagrad ost 1 äpple 1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Rulla ut pizzadegen på en bakplåtsppappersklädd plåt. Bred på crème fraiche och senap. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på pizzan. Strö över skinka, grönkål och ost. 3. Ställ in högt upp i ugnen 10–15 minuter tills pizzan fått färg. 4. Dela, kärna ur och strimla äpplet och strö över. Julskinka över? Baka en pizza. Tips! Pannacottan är också god att servera med t ex äppeltärningar eller klementinklyftor. Saffranspannacotta 4 portioner Medel 2 gelatinblad 5 dl vispgrädde 1 förp (à 1/2 g) saffran 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Tid: över 60 minuter Garnering: 2 dl (ca 200 g) fryst passionsfrukt eller 6 färska 1. Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter. 2. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull. 3. Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret. 4.. Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. 5. Garnera med frukten och servera.