Maxikökets Broschyr 7/2023 1
Maxiköket tipsar v 30 Maxiköket tipsar v 49 Svinn
tips! Blir det vegobitar och Vegobitar med apelsinsallad i libabröd 4 portioner Yoghurtdipp: 3 dl Lindahls turkisk yoghurt, 10% 1 tsk spiskummin 1 tsk malen koriander 2 krm salt 1/2 tsk honung Apelsinsallad: 2 apelsiner, skal och klyftor 1 kruka mynta 250 g sojabönor 250 g kål- och morotsmix 2 msk olivolja 3 krm salt 450 g Quorn vegobitar 2 msk neutral rapsolja Till servering: 1 förp (à 348 g) libabröd Medel Tid: under 30 minuter 1. Tina sojabönorna. 2. Yoghurtdipp: Blanda yoghurt, kryddor, salt och honung. 3. Apelsinsallad: Riv yttersta av skalet av apelsinerna. Skala apelsinerna med en kniv och skär klyftorna i bitar. Grovhacka myntan. Blanda sojabönor, kål- och morotsmixen med apelsinklyftorna, apelsinskalet, myntan, olivoljan och saltet. 4. Tillaga vegobitarna enligt anvisningen på förpackningen. 5. Servera vegobitarna i libabröden med apelsinsalladen och yoghurtdippen. yoghurt över förvandlas detta enkelt till snacks med dipp.