Maxikökets Broschyr 7/2023 1
Maxiköket tipsar v 52 Bakad choklad med hackade n
ötter och glass 6 portioner Medel Tid: över 60 minuter 2 1/2 dl Skånemejerier vispgrädde 36% 200 g Philadelphia cream cheese (färskost) naturell 400 g mjölkchoklad 2 ägg 1 krm salt Till servering: 1 1/2 dl OLW vår egen klassiska nötmix 2 kvistar timjan (alt rosmarin eller citrontimjan) 1 förp (125 g) färska hallon 1 förp (460 ml) Häagen Dasz vanilla 1. Sätt ugnen på 90°C. 2. Klä en avlång form cirka 30x10 cm med bakplåtspapper. 3. Koka upp grädde och färskost. Ta av kastrullen från plattan. 4. Bryt och rör ner chokladen i gräddblandningen, tills chokladen smält. Rör i ett ägg i taget. 5. Smaksätt med salt. 6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 60 minuter, chokladen ska vara fast i kanten och ”dallrig” i mitten när du skakar på formen. Låt svalna och ställ in i kylskåp i minst 4 timmar. 7. Till servering: Hacka nötterna grovt. Hacka timjan och blanda med nötterna. Skär chokladen i bitar och servera tillsammans med nötter, hallon och glass.