Maxikökets Broschyr 7/2023 1
Maxiköket tipsar v 48 Smördegspizza med getost oc
h rårivna betor 6-8 portioner, 1 smördegspizza, serveras gärna som tilltugg 2 färska okokta rödbetor 1 dl Sun Maid russin 1 msk balsamvinäger 1 tsk olivolja 1 förp (à 250 g) färsk smördeg 2 dl crème fraiche 1 förp (à 130 g) Fontana getost 100 g valnötter 2 tsk flytande honung 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Medel Tid: under 30 minuter 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn. 3. Blanda rödbetsrivet med russin, balsamvinäger och olivolja. Låt stå och dra i ca 15 minuter. 4. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred crème fraiche på degen. Smula över getosten och krossa över nötterna. 5. Ringla över honung och smaksätt med salt och peppar. 6. Gratinera mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills osten har fin färg och smördegen är frasig. 7. Toppa smördegspizzan med rödbetsrivet och russinen och servera.