Loading...
Lera 1
Lera FÖRORD AV MARTIN RÖRBY
Lera ETT MATERIAL MED ANOR
Lera STRÄNGA, BRÄNNA, GLASERA
Lera TEMPEN PÅ TILLVERKNINGEN
Lera ”LYSSNA PÅ BRANSCHEN”
Lera TEMA: RESTAURANGER
TEMA: RESTAURANGER PROJEKTFAKTA PROJEKT: Frantzén
PLATS: Stockholm ÅRTAL: 2017 ARKITEKTER: Joyn Studio OMFATTNING: 500 m² Krögaren Björn Frantzén ville att inredningen skulle gestalta stämningen för olika skeenden i matupplevelsen. FRANTZÉN | STOCKHOLM LÅGMÄLD LYX RESTAURANG FRANTZÉN tilldelades 2018 tre stjärnor i Guide Michelin, ett par år efter att den då tvåstjärniga krogen stängt ner de gamla lokalerna i Gamla stan och öppnat nytt på Klara Norra Kyrkogata i centrala Stockholm. Trots sina många kvadratmeter finns här endast plats för 23 gäster. Förutom att njuta av förstklassig mat får den som besöker Frantzén även keramikens mångsidighet illustrerad för sig. I en inredning som bär tydliga spår av 70-talets funktionalism och färgskala syns bruna, saltglaserade plattor i skiftande nyanser som med inspiration från Höganäs klassiska kärl importerats JUBILEUMSBOKASIN 2019 från Polen. De rektangulära plattorna sätter genomgående sin prägel på inredningen och pryder flera väggar och golv, en sittmöbel, matsalens öppna spis och terrassen med utsikt över Stockholm. Det är Stockholmskontoret Joyn Studio, som drivs av Helena Eliason, Lisa Grape och Ida Wanler, som står bakom den lågmält lyxiga interiören. Björn Frantzéns nya restaurang blev ett av det relativt nystartade kontorets första uppdrag. Samma arkitektkontor står även bakom inredningen på restaurangens Hongkongfilial Frantzéns Kitchen som slog upp portarna 2016. FOTO Erik Lefvander 39
Lera KAKELSPANING
Lera TRE ARKITEKTER OM KERAMIK
Lera TEMA: POOL & BAD
Lera TRE KONSTNÄRER OM KERAMIK
Lera TEMA: FASADER
Lera KAKELSPANING
Lera ETT FRAMTIDSMATERIAL
Lera TEMA: BUTIKER
Lera TRE KREATÖRER OM KERAMIK
Lera NYFUNNEN KÄRLEK
Lera TEMA: MUSEER
Lera FORM & TEKNIK
Lera INNOVATION
Lera OM BYGGKERAMIKRÅDET