Maxikökets Broschyr 6/2023 1
Maxiköket tipsar v 44 Tips! Rätten kan med fördel
Pulled chicken taco med majssallad 4 portioner Medel Tid: över 60 minuter 1 förp Kronfågel kycklinglårfilé (à 925 g) 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 2 dl bbq-sås 1 påse (à 28 g) taco kryddmix 20 g färsk gräslök Majssallad: 1 silverlök 2 gula paprikor 2 förp Gröna jätten majskorn (à 140 g) 65 g mâchesallad 1 msk olivolja 2 tsk vitvinsvinäger 1 kruka mynta 8 st Old el Paso medium tortillabröd 2 dl crème fraiche 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Dela varje kycklinglårfile i 2 bitar. 3. Skala och hacka lök och vitlök. 4. Blanda kyckling, lök, olja, bbq-sås och kryddmix i en ugnsform, ca 22x35 cm i storlek, kycklingen kan gärna ligga tätt i formen. 5. Sätt in mitt i ugnen ca 1,5 timme, eller tills kycklingen går att dra isär. 6. Majssallad: Skala och skär löken i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Häll av majsen. Blanda lök, paprika, majs, sallad, olivolja och vinäger. Plocka myntabladen och vänd ner i salladen. 7. Hacka gräslöken. 8. Dra isär kycklingen med en gaffel och vänd ner gräslöken. 9. Värm tortillabröden enligt anvisningen på förpackningen. 10. Servera kycklingen med majssallad, tortillabröd och crème fraiche. lagas till dagen innan och sedan bara värmas när den ska ätas.