Maxikökets Broschyr 6/2023 1
Maxiköket tipsar v 36 Tips! Gör dubbelt så mycket
Linssallad med kyckling och curryyoghurt 4 portioner Medel Linssallad: 1 l vatten 2 tsk salt 3 dl okokta röda linser 1 citron, rivet skal och pressad saft 2 msk olivolja 550 g kyckling 1/2 tsk salt 1/2 tsk nymald svartpeppar 2 msk neutral rapsolja 150 g salladsärtor 1 kruka koriander 1/2 förp (à 125 g) salladslök 250 g fryst mango, tinad Tid: under 45 minuter Curryyoghurt: 2 dl Lindahls turkisk yoghurt 2 tsk curry 1/2 tsk honung 2 krm salt 1. 2. 3. 4. Linssallad: Tina mangon. Koka upp vatten och salt i en kastrull till linserna. Curryyoghurt: Rör ihop ingredienserna till curryyoghurten. Linssallad: Skölj linserna i kallt vatten i en sil. Lägg dem i en avlång form. Häll på kokvattnet, lägg på ett lock eller täck med plastfilm. Låt linserna svälla cirka 20 minuter. 5. 6. 7. 8. Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Häll av linserna och blanda dem med citronskal, citronsaft och olivolja. Blanda kyckling med salt, svartpeppar och rapsolja. Stek den på hög värme i en stekpanna cirka 4-5 minuter. Dela salladsärtorna och grovhacka koriandern. Ansa och skär salladslöken fint. Blanda salladsärtor, koriander, mango och salladslök med linserna. Servera linssalladen med kyckling och yoghurt. av linssalladen och använd som bas i en snabbfixad lunch eller middag senare i veckan!