Maxikökets Broschyr 6/2023 1
Maxiköket tipsar v 40 Svinntips! Thaisoppa med kr
yddig gurka och panéer 4 portioner Enkel 1 gurka 100 g gari 250 g sojabönor 2 förp (à 5 dl) Kelda Thaisoppa 1 dl vetemjöl 2 msk gurkmeja 1/2 tsk chilipulver 2 krm salt 1 förp (à 225 g) panéer 2 msk neutral rapsolja 1 kruka thaibasilika (eller koriander) 1 1/2 dl rostade solrosfrön Till servering: surdegsbaguette Tid: 30 minuter 1. 2. Tina sojabönorna. Skala gurkan och skär den i 1 cm stora bitar. Grovhacka garin. Blanda gurka, gari och sojabönor. 3. Värm soppan. 4. 5. 6. 7. Blanda vetemjöl, gurkmeja, chilipulver och salt på ett fat. Skär osten i bitar och vänd dem i kryddblandningen. Stek osten i oljan i en stekpanna ca 3 minuter tills den får en gyllene färg. Grovhacka basilikan. Servera soppan tillsammans med osten, gurk- och sojabönsblandningen. Toppa med basilika och solrosfrön. Servera gärna med baguette. Blir det soppa över går den utmärkt att frysa in eller ta med i matlådan dagen efter.