Maxikökets Broschyr 6/2023 1
Maxiköket tipsar v 43 Svinntips! Gör en god dipp
till fredagsmyset Färsk pasta med lax och svartkål 4 portioner Medel Tid: under 30 minuter 200 g svartkål 2 msk smör 1/2 burk (à 5 dl) crème fraiche 2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 125 g salladslök 1 kruka basilika 1 citron 1/2 tsk salt 3 krm svartpeppar 4 port Pacific laxfilé (à ca 125 g) 2 förp (à 250 g) färsk fettuccine naturell 1. Tina fisken. 2. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. 3. Dra av svartkålsbladen från stjälkarna och hacka bladen grovt. Hacka stjälkarna fint. 4. Fräs all svartkål i smöret i en stekpanna (med lock) ca 2 minuter. 5. Tillsätt crème fraiche, vatten och smulad buljongtärning. Sjud på svag värme ca 5 minuter. 6. Hacka salladslöken fint och basilikan grovt. 7. Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur citronsaften. Smaksätt kålsåsen med citronskal, citronsaft, salt och peppar. 8. Lägg laxbitarna i såsen och sjud under lock i 2–3 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C. 9. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 10. Strö salladslöken och basilika över laxen och servera tillsammans med pastan. av det som blir över av créme fraichen!