Maxikökets Broschyr 6/2023 1
Maxiköket tipsar v 41 Svinntips! Den här grytan g
år utmärkt att Chili sin carne med avokado och fetaost 6 portioner 6 portioner ris Chili: 1 förp (à 380 g) kokta blandade bönor 2 vitlöksklyftor 1 färsk gul lök 1 gul paprika 1 zucchini (ca 300 g) 1 msk olivolja 1 förp (à 720 g) fryst sojafärs 1 msk spiskummin 1 msk paprikapulver 1/2 tsk cayennepeppar 2 msk vitvinsvinäger 1 förp ICA I love eco krossade tomater (à 390 g) 3 dl vatten 2 msk japansk soja 1 tsk salt Medel Tid: 35 minuter Till servering: 2 avokador 1 frp Zeta fetaost (à 150 g ) 2 lime 65 g mâchesallad 1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 2. Chili: Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. 3. Skala och finhacka vitlökarna. Hacka löken. 4. Dela, kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i 2 cm stora bitar. 5. Fräs vitlök, lök, paprika och zucchini i hälften av oljan i en stor gryta i 2 minuter. Häll upp på ett fat. 6. Fräs sojafärsen i resterande olja i 2 minuter i grytan. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar och fräs ytterligare 2 minuter. 7. Häll tillbaka grönsakerna i grytan och tillsätt bönor, vitvinsvinäger, tomater, vatten, soja och salt och sjud under lock ca 15 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten. 8. Till servering: Dela, kärna ur och skiva avokadorna. Smula fetaosten. Skär limerna i klyftor. 9. Servera chilin med ris, avokado, fetaost, lime och mâchesallad. frysa och ta fram vid annat tillfälle.