Maxikökets Broschyr 6/2023 1
Maxiköket tipsar v 30 Maxiköket tipsar v 39 Svinn
tips! De rivna tomaterna är perfekt som grund Tortellini med riven tomat och rucolapesto 4 portioner Rucolapesto: 100 g parmesan 1/2 citron 1 vitlöksklyfta 65 g rucola 1/2 tsk salt 2 dl Monini classico olivolja 50 g hel och skållad mandel Tomatsås: 4 tomater 1/2 citron 1/2 tsk honung 1/2 tsk salt 2 förp Rana färsk tortellini med pesto (à 250 g) 65 g rucola 1/2 tsk nymalen svartpeppar Medel Tid: under 30 minuter 1. 2. i en salsa. Blanda med t ex hackad nektarin, rödlök och basilika. Supergott till grillat. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Rucolapesto: Riv parmesanosten grovt på ett rivjärn (ta undan lite till serveringen). Riv yttersta skalet av hela citronen och pressa ur citronsaften. Skala vitlöken. Mixa rucolan med vitlöken, hälften av citronskalet, hälften av citronsaften, salt och olivolja. Tillsätt mandel och ost. Mixa till en grov pesto. 3. 4. 5. Tomatsås: Riv tomaterna grovt på ett rivjärn. Blanda med resten av citronskalet, resten av citronsaften, honung och salt. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med pesto, tomatsås, rucola, parmesanost och lite svartpeppar.