Maxikökets Broschyr 6/2023 1
Maxiköket tipsar v 38 Svinntips! Den här rätten ä
r Korv i örtsås med rostad potatis och brysselkål 4 portioner Medel Tid: under 45 minuter Potatis och brysselkål: 800 g potatis, gärna fast 2 msk olivolja 1 tsk salt 3 krm svartpeppar 400 g brysselkål Korv: 1- 2 förp Scan kryddkorvar (à 240 - 300 g) 1 gul lök 1 tsk rapsolja 3 dl Arla vispgrädde 2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad dragon 1 msk majsstärkelse 1 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 20 g bladpersilja 1. Potatis och brysselkål: Sätt ugnen på 225°C. 2. Dela potatisen på hälften och lägg i en ugnsform. Blanda med oljan och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. 3. Skär av botten på brysselkålen och ta av de yttersta bladen och spara dem till serveringen. Dela brysselkålen och blanda med potatisen i ugnsformen och rosta i ugnen ytterligare ca 10 minuter, eller tills potatis och kål är mjuka. 4. Korv: Skär korven i strimlor och skala och hacka löken fint. 5. Fräs löken i oljan i en stekpanna i 2 minuter. Tillsätt korven och stek ytterligare 3 minuter. 6. Häll i grädde, vatten, smulad buljongtärning, timjan, oregano och dragon och sjud på medelvärme i 10 minuter. 7. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i stekpannan. Smaka av med vinäger och salt. Strö över persiljan. 8. Strö brysselkålsbladen över potatisen och brysselkålen och servera med korven. perfekt att värma dagen efter!