Maxikökets Broschyr 6/2023 1
Maxiköket tipsar v 42 Svinntips! Grytan går utmär
kt att frysa in. Den kan också användas som Asiatisk kycklinggryta med pasta 6 portioner Sås: 1 1/2 dl hoisinsås 1 dl jordnötssmör 2 msk sesamolja 2 msk mirin 2 msk japansk soja 250 g ICA Rosa Bandet champinjoner 1 gul lök 6 vitlöksklyftor 4 cm färsk ingefära 1 förp (à 20 g) ICA Rosa Bandet gräslök 2 msk neutral rapsolja 1 förp (à 800 g) Kronfågel kycklingfärs 1 msk chiliflakes 2 tsk salt ca 2 dl vatten från pastakoket 2 förp (à 250 g) ICA Fettuccine Rosa Bandet 2 förp (à 65 g) Ica babyspenat Rosa Bandet Medel Tid: under 45 minuter 1. Sås: Rör ihop hoisinsås, jordnötssmör, sesamolja, mirin och soja. 2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. 3. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn. Hacka gräslöken grovt. 4. Fräs champinjonerna i oljan i en stor gryta ca 2 minuter. 5. Lägg i och dela kycklingfärsen. Fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och chiliflakes. Fräs ytterligare 2 minuter. 6. Rör ner såsen i grytan och sjud på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt. 7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 2 dl av kokvattnet. 8. Späd kycklinggrytan med ca 2 dl pastavatten. 9. Rör ner pasta och spenat i grytan och toppa med gräslök. 10. Toppa med gräslök och eventuellt lite extra chiliflakes. pizzatopping, som fyllning i en paj eller i fried rice.