Omtanke 1
RECEPT Sopplunch Värmande soppor passar bra nu. D
e här recepten kommer från Magnihill, ett skånskt familjeföretag som utvecklar, producerar och säljer frysta produkter från växtriket. Fokus ligger på det ekologiska. Recepten kommer från Magnihill Grön ärtsoppa Cirka 10 portioner Ingredienser: 500 g ärtor 200 g lök gul tärnad 2 tsk vitlök hackad 1,5 liter grönsaksbuljong 20 g mynta salt och peppar Gör så här: Tina lök och ärtor i kyl över natten i ett hålbleck. Smält löken i matolja tills den är helt mjuk utan att det tar färg. Blanda löken med ärtorna och myntan och häll upp i en mixer. Koka upp grönsaksbuljongen och häll över ärtorna. Mixa soppan helt slät, smaka av med salt och peppar. Potatis- och purjolökssoppa 4 portioner Ingredienser: 2 dl skivad purjolök 1 dl tärnad lök 3 dl potatistärningar 2 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong 1 dl vitt vin 25 g smör 200 g bacon 4 skivor kavring eller annat grovt bröd Gör så här: Fräs lök, purjolök och potatistärningar i smöret utan att de får färg. Tillsätt kycklingbuljong och vin, låt puttra i cirka 10 min. Tillsätt därefter grädden, koka i cirka 5 min till. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan. Skär baconet i tärningar och stek tills det blir knaprigt. Skär kavringen i stavar eller tärningar och rosta i en stekpanna. www.ssil.se | 59