Omtanke 1
RECEPT Grillsäsongen är här! Sakta men säkert rul
lar grillsäsongen in över ett upptinande Sverige, och som vi väntat! Vi ger lite tips på nya smaker och idéer att lägga på grillen, det blir ju också en perfekt ugn när du lägger på locket. Paprikor fyllda med krämig ost Fyra portioner: 5 röda paprikor 400 g Apetina® vitost krämig hel bit 2 Ägg 4 skivor surdegsbröd Blandad grönsallad 1/2 kruka färsk Salvia 3dl rapsolja till fritering Sätt ugnen på 225°, eller se till att du har ordentlig glöd på grillen. Mixa ost och ägg i en bunke med en mixerstav till en slät smet. Tvätta och dela paprikorna i halvor och ta bort skaft och frön. Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela ostkrämen i halvorna och tillaga i mitten av ugnen ca 35 min. Häll oljan i en kastrull och värm till ca 140°. Fritera salviabladen i oljan, några i taget, i ett par minuter. Ta upp salvian och låt rinna av på hushållspapper. Toppa varje halva med krispig salvia. Servera paprikorna med blandsallad och surdegsbröd. Lax i folie Fyra portioner: 600 gram laxfilé 200 gram små morötter 250 gram färsk sparris 150 gram sockerärtor 100 gram rädisor 300 gram kokt potatis 1 citron 1 kruka färsk dill 60 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt Flingsalt Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i portionsbitar. Ansa och koka grönsakerna i saltat vatten ca 1 min och kyl ner. Skär grönsaker och potatis i mindre bitar. Fördela lax, grönsaker och potatis på 4 stora, dubbla folieark. Riv skalet av citronen och hacka dillen. Rör ihop smör, citronskal och hackad dill. Skär citronen i skivor och lägg i foliepaketen tillsamman dill och citronsmör. Salta och stäng paketen noggrant. Baka i mitten av ugnen ca 20 min. www.ssil.se | 61 kommer från arla.se Recepten