NG Sthlm 1
HO HO HOTSHOT Julen är sannerligen en högtid full
av traditioner. Vissa försvinner med tiden, vissa bär vi med oss och skänker till våra avkommor. Julöl, glögg och till och med självaste julmusten kan gå och dra något gammalt över sig för i mitt hem finns det bara EN riktig tradition. En tradition vars recept har gått i arv i fler generationer än vad jag har fingrar. Jag talar förstås om Ho ho hot shot 2 cl Galliano 2 cl kardemumma-kaffe 2 cl löst vispad juleskums-grädde Smält ner en näve juleskum, låt svalna och blanda i den rosa krämen i vispgrädden. Vispa lätt. Ta ett gäng pepparkakor, krossa dom till smulor och släpp över juleskumsgrädden. GALLIANO HOT SHOT Det finns ett gammalt talesätt på engelska som lyder ”if it ain’t broke don’t fix it”. Den som kom på det uttrycket måste ha talat om receptet till Galliano Hot Shot. Det är en perfekt komponerad shot och att släppa en bok där man försöker komma på godare hot shots vore helt befängt. Längst ner, Galliano med sin kryddiga, mycket söta smak med tydlig karaktär av vanilj, inslag av smörkola och en touch av anis. En klockren kontrast till det syrliga kaffet som skiktas ovanpå likören. Och grädden på moset är… grädden. Galliano hot shot 2 cl Galliano Vanilla 2 cl kaffe 2 cl löst vispad grädde Vad du än gör, garnera inte med något. 40 väldigt goda hot shots släpps 21 november, se mer och förbeställ boken på hotshots.nu 58 NÖJESGUIDEN | NR 9, 2019