NG Sthlm 1
Krog MATHIAS DAHLGREN TOLKAR SÖDERMALMS SNABBMAT
Matfestivalen Tugg är tillbaka i Teatern för andra året i rad, denna gång med stjärnkocken Mathias Dahlgren som hedersgäst. TEXT: PELLE TAMLEHT MELLAN DEN 3-6 oktober anordnar Ringens matmarknad Teatern matfestivalen Tugg för andra året i rad. I samband med detta öppnar Mathias Dahlgren upp en exklusiv pop up-restaurang på densamma. Rätterna som står på menyn består av kockens personliga tolkningar av såväl klassisk som nutida snabbmat. Sammansättningen som har inslag av alltifrån kolgrillat till thai och stekt strömming med mos beskrivs som en hyllning till Södermalms snabbmatspärlor. – Södermalm erbjuder fantastisk fast food och i arbetet med menyn har jag tolkat några av mina personliga favoriter. Rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, berättar Mathias Dahlgren. RESTAURANGERNA SOM KOMMER att tolkas är Amida kolgrill på Folkungagatan, Strömmingsvagnen vid Slussen och Thongwiset på Hornsgatan. Idén bakom Södermalm by Mathias Dahlgren är att vända på konceptet och se vad som händer när en stjärnkock får inspireras av, och tolka, klassisk snabbmat. Under matfestivalen Tugg kommer Ringens centrum, utöver Mathias Dahlgrens tillfälliga meny, att erbjuda besökare olika typer av mat- och dryckesprovningar, workshops och en exklusiv avsmakningsmeny med rätter från samtliga nio restauranger i Teatern. – Vi är otroligt stolta över att få presentera Mathias Dahlgren som samarbetspartner under årets matfestival. Hans tolkningar av Södermalm har resulterat i tre fantastiskt goda och spännande rätter som vi tror att Tuggs besökare kommer att uppskatta, säger Tina Landelius, Kommunikationsansvarig på AMF Fastigheter som driver Ringen centrum och Tugg. Matfestivalen Tugg pågår mellan den 3-6 oktober under Teaterns ordinarie öppettider. För mer information om workshops, dryckesprovningar och liknande kolla in ringencentrum.se/tugg2019. 84 NÖJESGUIDEN | NR 9, 2019 TEATERNS RESTAURANGER OCH KOCKAR MANUFACTURE – Danyel Couet och Sebastian Thureson Mat i och mellan bröd, som äts med händerna. RAAMEN – Adam Dahlberg och Albin Wessman Japanska nudlar på svenska. MAMA – Marco Baduone Folkligt rotisserie. NU – Sayan Isaksson Snabbmat med inspiration från Hong Kong, Japan och Korea. SNACK BAR – Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal Kebab, mackor och sallader på sydfranska. GALINAS – Oskar Larsson och Eloi Berthelin Napolitansk pizza. MALMØ FALAFEL – Jimmy Dalí, Fatima Dalí och Jason ”Timbuktu” Diakité Äkta falafel från Skåneland. THE FISHERY – Malin Söderström Mat från havet. K-MÄRKT PATISSERIE – Daniel Roos Modernt patisserie och bageri.