Nolltretton 1
KROGPROFILEN OG Fira Oktoberfest på Palatset den
21/9 med det sköna storbandet Helmut Jederknüller. Tysk mat ingår i entrén. Wasa Lejon fortsätter att köra sina räkkryssningar på Roxen fram till den 15/9. Varje fredag och lördag är det räkfrossa med trubadur. Kebab House fortsätter att köra sina Open Mic kvällar varje vecka. Har du inget för dig exempelvis den 30/8 eller 7/9 kan du gå dit och lyssna. Merwah har kört livemusik varje fredag och lördag hela sommaren, men nu börjar säsongen gå mot sitt slut. Njut av sommarens sista suck med Otis Bluesband den 24/8. Klubb Hellion på The Crypt har dragit igång höstsäsongen. Nästa datum är Roars from below Festival 28-29/9 med bland annat Nifelheim. vill att gästerna ska känna sig Sophia som hemma Text & Foto: Camilla Larsson Sophia Ginning har bred erfarenhet inom restaurangbranschen. Nu är hon restaurangchef för Hörnan Bar & Käk som öppnade upp portarna innan sommaren. Visionen med restaurangen är att den ska kännas som ett andra vardagsrum för gästen - man ska känna sig som hemma, vare sig man är på after work, testar deras omtalade hamburgare eller bara vill ha en skön kväll med god mat och dryck. - Den familjära känslan är viktig, vi vill att gästerna ska få känslan av att komma hem när de kommer hit. Utöver det ligger fokuset på att göra enkel mat som är välgjord och närproducerad. Vi använder mycket lokala råvaror och våra hamburgare gör vi helt från grunden, säger Sophia. Hon har varit inom restaurangbranschen i nästan 17 år. Det var inget självklart val eller något drömjobb som liten utan det började med att hon jobbade extra i disken på City Bowl. Sedan har det fortsatt på den vägen. Innan öppnandet av Hörnan Bar & Käk var hon restaurangchef på Beer & Burger och dessförinnan jobbade hon på Aioli. - Jag tycker den här branschen är riktigt rolig. Det är kul att jobba med service på det sättet som man gör inom restaurang. Ett tag provade jag på att jobba i butik men det är inte alls samma sak. Man bemöter gästerna på ett helt annat sätt i restaurangbranschen och får en annan kontakt, man blir som vänner, förklarar hon. 52 NOLLTRETTON Vad är det bästa med jobbet? - Det är alltid omväxling, ingen dag är den andra lik och det finns alltid nya utmaningar - det gillar jag. Något annat som passar mig är att det är flexibelt. Sen är det såklart väldigt roligt. Vad har du för framtidsplaner? - Jag är väldigt nöjd med mitt nuvarande jobb på Hörnan Bar & Käk. Framtidsplanerna är att utveckla stället ännu mer och göra det så bra det bara kan bli. Så länge jag tycker det är roligt kommer jag köra på här. FAKTA Sophia Ginning Ålder: 32 år Bor: I Linköping med sin son. Gör: Restaurangchef på Hörnan Bar och Käk. Intressen: Umgås med familj/vänner. Ser gärna på handboll. på Strandgatan Två Crazy Mondays På måndagar kan man gå till Strandgatan Två om man vill bowla och äta något gott till ett riktigt bra pris. Detta koncept, som heter Crazy Mondays, lanserades under vintern förra året och kommer att bli ännu förmånligare under hösten. Syftet med Crazy Mondays är att folk ska kunna gå ut på måndagar för att umgås, bowla och äta till en schysst peng. Ett koncept som uppskattas bland Linköpingsborna och redan under våren fått bra respons. Tidigare har man fått välja bland fyra stycken rätter med lite olika priser, vilket kommer ändras under hösten med förhoppningen att ännu fler ska få upp ögonen för det. - Det kommer bli ett paketpris på 169 kronor/person där mat, dryck och 55 minuters bowling ingår. Det är ett riktigt bra pris, säger Mattias Ergül som är en av de som är med och driver det. Konceptet kommer från Norrköping och Hugo Stekhus som har samma krögare som Strandgatan Två. I Norrköping har det funnits ett antal år och det var egentligen ganska naturligt att det konceptet kom till Linköping också. - Vi valde att börja med Crazy Mondays eftersom vi erbjuder bowling på nedervåningen och måndagar är en lugnare dag då många väljer att stanna hemma. Det här paketet gör förhoppningsvis så att flera ska ta sig ut på måndagar också, säger Mattias. (CL)