TIDNINGEN TILLVÄXT 1
FJÄLLKASSEN Bruksvallarnas egenrökta röding med h
emgjord kaviarmajonnäs och ljummen potatissallad 4 personer 850 g röding l äggula 2 dl olja 1 msk senap 0,5 tsk rödvinsvinäger l kg potatis l rödlök 0,5 äpple l msk kapris 0,5 burk svart stenbitsrom vinaigrette Så här gör du Ta fram alla ingredienser till majonnäsen så att de blir rumstempererade. Koka potatisen så att den fortfarande är fast. Skär potatisen i små skivor. Hacka/skär rödlök och äpple och blanda i potatisen. Tillsätt även kapris. Blanda och häll över vinaigretten. Rör ihop senap, äggula och vinäger i en plastskål. Tillsätt därefter oljan droppvis i början och rör med plastbestick. Efter hand kan mer olja hällas i åt gången under omrörning. Salta och peppra. Precis innan servering rör du i kaviaren. Värm den rökta fisken i 150 graders värme cirka 10 minuter. Fjällkassen bygger på lokala råvaror. Här rökt röding med kaviarmajonnäs och ljummen potatissallad. Alla tillbehör följer med i kassen, liksom utförligt recept. Lyckat generationsskifte Vänd dig till någon med såväl skoglig, ekonomisk som juridisk kompetens. Han eller hon bör också vara neutral och fristående från virkesindustrin. Vi talar kanske i sak eftersom bara Skogssällskapet kan erbjuda detta, men tänk på fördelarna: Du får råd och dåd av någon som snabbt kan se hela bilden – skogens beskaffenhet, dina behov och önskemål, din ekonomi, kommande ägare, rättsliga villkor och skattekonsekvenser. En konsult som agerar utifrån vad som är bäst för dig och de dina. Vänd dig till närmaste förvaltare på Skogssällskapet. Ring 0771-22 00 44 eller gå in på www.skogssallskapet.se www.skogssallskapet.se Tillväxt 35