Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Innehåll
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Toppjakt
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Omslagstävling
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av handkikare
Svensk Jakt Jaktolycka
Svensk Jakt Sjöfågeljakt
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Jakthunden
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Solens upp- och nedgång
Svensk Jakt Viltsmak
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
REGIONALT Värmland & Örebro Vild matlagning med h
jälp av proffs Hans Albinsson vann Länsälgen 2018. FOTO: JENNY WADMAN Hans vann i Länsälgen 2018 22–23 september genomfördes Länsälgen i Värmland, en rolig tävlingsform som genomförs på respektive klubbs eller viltvårdsområdes skjutbana. Skyttarna tävlade individuellt och i lag, där de fem bästa skyttarnas resultat utgjorde lagresultatet. Samtliga deltagare sköt en serie bestående av fyra moment. De som uppnådde 70 poäng fick skjuta ytterligare en komplett serie, det vill säga alla de fyra ingående momenten. I år blev Hans Albinsson, Rinnens viltvårdsområde, ensam segrare i den individuella klassen. ANDERS FREDRIKSSON LÄNSÄLGEN 2018 Resultat Individuellt: 1) Hans Albinsson, Rinnens VVO, 138 poäng, 2) Jonny Jansson, Morast Västergårdens VVO, 69, och Christer Strand, Hensgårds VVO, 69, 3) Börje Magnusson, Hensgårds VVO, 69. Lag större: 1) Ovansjö VVO, 329 poäng, 2) Ölme Östra VVO, 313, 3) Ljusnäs VVO, 312. Lag mellan: 1) Hensgårds VVO, 338 poäng, 2) Morast Västergårdens VVO, 326, Ås VVO, 323. 94 Här förbereds ingredienserna till den varma salladen gjord på älginnanlår. Förväntningarna var höga när ett gäng matlagningsglada entusiaster samlades en kväll i november för att tillaga fyra olika maträtter på tre sorters vilt. Kvällen arrangerades på initiativ av Svenska kockars förening, avdelning Värmland, i samarbete med Jägareförbundet region Mitt samt Studiefrämjandet Örebro-Värmland. De olika viltslagen och styckningsdetaljerna som skulle tillagas presenterades. Dessa var innanlår från älg, sadel från vildren samt färs från kronvilt. Maträtterna som skulle tillagas, samtliga varmrätter, var förutbestämda. På menyn stod: 1) Varm asiatisk sallad gjord på innanlår av älg, zucchini, paprika, champinjoner, pak choi och rödlök som marinerats i ketjapsoja, vitlök och ingefära. Maträtten serverades tillsammans med en kall sås gjord på crème fraiche, lime och färsk koriander. 2) Helstekt rensadel som ugnsgrillades till 54 grader, (innerfiléerna stektes för sig), serverad med persiljesmörstekt nockerl och en gräddsås gjord på renfond, rödlök, palsternacka och trattkantareller. 3) Hjortfärsbiffar gjorda på, utöver färsen, ägg, ströbröd, champinjoner och rödlök som serverades med ugnsrostade grönsaker och en gräddsås smaksatt med rosmarin, timjan, vinbärsgelé, dijonsenap och trattkantareller. 4) Klassisk sjömansbiff gjord på älginnanlår. Deltagarna delades in i tre grupper som var och en vägleddes av erfarna kockar. En stor fördel var att vi höll till i TingFOTO: JESSICA LARSSON vallagymnasiets restaurangkök i Karlstad. Därmed fanns de bästa förutsättningarna att tillaga dessa maträtter, utan att behöva trängas så värst mycket eller slåss om köksutrustningen. Frenesin och arbetsglädjen i köket var kännbar. Frågorna var många och det fanns något att göra för alla. Allt från att skala lök eller skära grönsaker till att bena ur kött eller göra sås. Dofterna spred sig i köket och det luktade ljuvligt av vitlök, brynta biffar och ugnsrostade grönsaker. Medverkande kockar var Erik Pettersson, Peter Friessnegg, Claes Johansson, Håkan Andersson, Jan Larsson och MaryAnn Haglund, som lugnt och pedagogiskt tog hand om och vägledde deltagarna på bästa tänkbara sätt. JESSICA LARSSON Nr 1 2019 SVENSK JAKT
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer