Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Innehåll
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Toppjakt
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Omslagstävling
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av handkikare
Svensk Jakt Jaktolycka
Svensk Jakt Sjöfågeljakt
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Jakthunden
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Solens upp- och nedgång
Svensk Jakt Viltsmak VILTSMAK » Hare på kockens vi
s RECEPTET ”Hare är barndom för mig. Det var det första viltet jag fick smaka och något som jag tyckte riktigt mycket om”, säger åländske kocken Michael Björklund. D en som är jägare har privilegiet att kunna komma över en harsadel. Det är en lyx vara som är få förunnad, menar Michael Björklund som här delar med sig av tre har recept ur sin nya bok Mickes Vilda. Han jagar själv och är stormförtjust i viltkött. – Jag älskar den utpräglade viltsmaken och det känns bra att tillaga djur som fötts i det fria, som levt vilda och ätit naturligt. För mig är det lika roligt att vara med på jakten och ta hand om SVENSK JAKT Nr 1 2019 bytet som fällts, som att jaga själv. Att vara med och ta hand om en råvara ända från början är fantastiskt. Jag vet var köttet kommer ifrån, var och hur det är skjutet, och bestämmer hur det ska hängas och styckas. Hela viltet värdefullt För Michael är alla styckningsdelar lika värdefulla. Så lite färs som möjligt är målet. Han har sett jaktlag skära ut filéerna och sedan mala resten till färs. – Bland jägare finns så mycket kunskap om själva jakten, om bössor och ammunition och alla prylar. Däremot saknas ofta kunskap om köttet efter skottet. Där kan jag som kock tillföra mycket i ett jaktlag, säger Michael. Michael jagar med sin svärfar och med vänner på Åland. Sjöfågel jakt är favoriten. I boken Mickes Vilda finns förstås recept på älg, vildsvin, dovhjort och hare, men inte bara det. Här hittar man också recept på säl, skarv och sjöfågel. Liksom boeuf bourguignon, nachos eller pizza med skarvkött. Michael Björklund tipsar också om gravad säl och sälwraps. Boken Mickes vilda, HSS Media förlag. 87 FOTO: LINUS LINDHOLM
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer